„Dirbame. Tikiuosi, kad jau gegužės antroje pusėje vieninga registracijos sistema veiks visose savivaldybėse, visoje Lietuvoje. Šiuo metu registravimosi skirtumai yra susiję ne su registravimosi sistemomis, o su prioritetinėmis grupėmis – kiekvienoje savivaldybėje jų yra skirtingas dydis ir jų pasiekiamumas yra skirtingas“, – ketvirtadienį Vyriausybės valandos metu sakė A. Dulkys.

Dėl to, pasak jo, didieji miestai ėmėsi iniciatyvų registracijos sistemoms savarankiškai.

„Tikiu, kad gegužės antroje pusėje turėsime jau vieningą sistemą“, – dar kartą akcentavo ministras.

Savarankiškai registracijos vakcinacijai sistemas naudoja Vilnius, Kaunas, tokią sistemą užsisakė ir Klaipėda.

Pripažino, kad apie vakcinų perskirstymą informavo savivaldybes per vėlai

Atsižvelgiant į sudėtingą epidemiologinę situaciją sostinėje, didesnis vakcinų kiekis iš kitų miestų buvo perskirstytas Vilniui.

A. Dulkio teigimu, kitą savaitę savivaldybės neturėtų pritrūkti skiepų.

„Iš viso šią savaitę mes išskirstėme 231 tūkst. vakcinų, kitą savaitę atvyksta dar 99 tūkst. vakcinų. Aš manau, kad jau kitą savaitę spręsime jau kitą problemą – žiūrėsime ir stengsimės, kad vakcinavimo centruose nebūtų vakcinų likučių“, – sakė A. Dulkys.

Perskirstymas, pasak jo, yra įprastas procesas ir visi vakcinavimo centrai tai žino.

Vis dėlto jis pripažino, kad kartais ministerija pavėluoja informuoti apie sprendimus savivaldą.

„Galiu pripažinti, galbūt taip – merų, administracijos direktorių lygmenyje gal ta komunikacija eina ir pavėluotai. Žinote, gyvename ekstremalios situacijos, o ne normalaus gyvenimo dienomis“, – aiškino sveikatos apsaugos ministras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)