Rezoliucijos projektą įregistravęs Seimo Mišrios parlamentarų grupės narys Petras Gražulis šios grupės vardu prašė įtraukti šį projektą į darbotvarkę, tačiau tam nepritarta. Už tai balsavo 52 Seimo nariai, 36 buvo prieš, 28 parlamentarai susilaikė.

Rezoliucijos projekte reiškiamas susirūpinimas dėl „Lietuvoje vis agresyviau skleidžiamos LGBT, genderistinės propagandos ir mažumos politinių grupių daugumai primetamų įstatymų, kuriais vis įžūliau siekiama paminti tradicines vertybes, keisti ir klastoti istoriją, kėsinamasi ištrinti Lietuvos Respublikos Konstitucijoje įtvirtintą šeimos, kaip vyro ir moters sąjungos, kurioje gimsta vaikai, sampratą, liberalizuoti narkotikus, primesti savo invazinę ideologiją mūsų vaikams mokyklose, įteisinti lyties keitimą ir prostituciją, leisti surogatinę motinystę ir prekybą vaikais, ratifikuoti Stambulo konvenciją, kurioje apskritai ištrinama prigimtinės lyties sąvoka“.

Rezoliucijos projekte Seimui siūloma pripažinti, kad „tautinių, tradicinės šeimos ir krikščioniškų vertybių diskreditavimas šiandien daro didžiulę žalą Lietuvos valstybei ir lietuvių tautai“.

„Jausdami atsakomybę už lietuvių tautinės tapatybės išsaugojimą, kviesdami visus Lietuvos piliečius, politines partijas, tautines, patriotines, visuomenines organizacijas, savivaldybes ir kaimo bendruomenes bei visus geros valios žmones susivienyti bendram tikslui - tradicinės šeimos, tautinių bei krikščioniškų vertybių puoselėjimui ir saugojimui, įsipareigojame, kad Seime nebus ratifikuota daugumai Lietuvos žmonių nepriimtina Stambulo konvencija.

Įstatymais įtvirtinsime, kad mokyklose vaikams nebūtų diegiamos LGBT proteguojamos genderistinės propagandinės programos. Įstatymais saugosime ir ginsime tradicines lietuvių tautos vertybes ir istorinę atmintį“,- sakoma rezoliucijos projekte dėl "Didžiojo šeimos gynimo maršo 2021".

Dokumento projekte žadama užtikrinti, kad Konstitucijoje įtvirtinta prigimtinė šeimą, vyro ir moters santuoka, kurioje gimsta ir auga vaikai, būtų neliečiama, saugoma ir globojama valstybės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (189)