Ši aukštoji mokykla žada skirti 300 studijų stipendijų geriausiems studentams, įstojusiems į bakalauro ir vientisųjų studijų valstybės nefinansuojamas vietas, ketvirtadienį pranešė VDU.

„Į mokamas studijas bus priimami tik 5,4 balo surinkę abiturientai, o šis stipendijų fondas nukreiptas į geriausius rezultatus turinčius abiturientus, kuriems neužteko valstybės skiriamų vietų“, – teigė VDU rektorius Juozas Augutis.

Anot jo, 30-čiai studentų, įstojusių į valstybės nefinansuojamas vietas ir turinčių geriausius konkursinius balus, studijų kaina bus pilnai padengta visam studijų laikotarpiui, o likusiems 270-čiai studentų universitetas kompensuos 50 proc. studijų kainos visam studijų laikotarpiui.

„Šie metai kaip niekada sunkūs psichologine ir ekonomine prasme bei kelia daug iššūkių besiruošiantiesiems laikyti valstybinius egzaminus ir stoti į universitetą. Abiturientų mokymosi rezultatus ir pasiruošimą brandos egzaminams, be abejonės, neigiamai veikia ir daugiau kaip metus trunkanti pandemija bei įvestas karantinas. Reaguodamas į tai ir norėdamas padrąsinti moksleivius bei paskatinti rinktis studijas Lietuvoje, VDU steigia stipendijų fondą“, – sakė rektorius.

Pasak jo, šiemet Vyriausybė sumažino valstybės finansuojamų vietų skaičių ir padidino normines studijų kainas, tai labiausiai palietė humanitarinius ir socialinius mokslus. Todėl skiriant VDU fondo stipendijas didžiausias dėmesys bus atkreiptas į studijų kryptis humanitarinių ir socialinių mokslų grupėse.

Anot VDU pranešimo, kitose studijų krypčių grupėse valstybės finansuojamų vietų skaičius yra pakankamai didelis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)