Tai partija pranešė po trečiadienį vykusio valdybos posėdžio.

„Laisvės partija per pastaruosius dvejus metus padarė milžinišką šuolį. Iš liberaliai mąstančių entuziastų būrio tapome politine organizacija, kuri šiandien turi realius įrankius įgyvendinti savo programą“, – pranešime teigė partijos pirmininkė, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Suvažiavime apžvelgsime dvejus mūsų gyvavimo metus ir kaip mūsų politinis judėjimas toliau sieks svarbiausių savo idėjų įgyvendinimo ekonomikoje, žmogaus teisių srityje, švietime ir aplinkosaugoje. Laisvės partija ir toliau išlieka ne tik partija, bet ir judėjimas“, – sakė ji.
Armonaitė.

Pagal partijos įstatus, delegatai valdžios organus renka dvejų metų kadencijai.

Suvažiavimo delegatų registracija pradedama nuo balandžio 29 dienos. Delegatu gali tapti kiekvienas nario mokestį už 2020 arba 2021 metus sumokėjęs Laisvės partijos narys.

Kandidatų į valdymo organus registracija prasidės gegužės 3 dieną.

Laisvės partijos nuotolinis suvažiavimas bus viešai transliuojamas partijos socialinių tinklų paskyrose. Tai bus antrasis atviras, nuotoliniu būdu dėl pandemijos rengiamas partijos suvažiavimas.

Laisvės partiją 2019 metų birželį įsteigė sostinės meras Remigijus Šimašius ir Seimo narė A. Armonaitė, išrinkta partijos pirmininke.

Valdančiojoje koalicijoje esanti Laisvės partija šiuo metu Seime turi 11 atstovų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)