Pagal Krašto apsaugos ministerijos rengtas Krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymo pataisas, karius tik iš dalies aprūpinus maistu, jiems būtų mokama kompensacija už maitinimosi išlaidas.

Pakeitus įstatymą, jiems būtų sudarytos galimybės sumokėti tik už maisto produktų kainą.

Dėl įstatymo pataisų dar turės balsuoti Seimas.

Projektu taip pat siūloma taikyti mažiau išlygų profesinės karo tarnybos kariams kompensuojant kelionę iš namų į tarnybą ir atgal, nuomojant būstą, didinti kompensacijų sumas.

Ketinama tikslinti ir vienkartinių kompensacijų, mokamų karių sveikatos sutrikimo atveju, mokėjimo sąlygas, nurodant, kad liekamaisiais reiškiniais laikomi ne tik motorinės, sensorinės, psichinės funkcijos sutrikimai, bet ir organų funkcijos sutrikimai.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas BNS yra sakęs, kad pakeitimai gali paliesti mažiausiai kelis tūkstančius karių, kurie dabar su tarnyba susijęs išlaidas dengia iš savo lėšų.

Šiuo metu kompensacija už kurą siekia 6 centus už kilometrą, siūloma ją padidinti iki 8 centų. Apmokamą atstumą ketinama padidinti nuo 120 iki 200 kilometrų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)