Tai ji sakė trečiadienį vykusiame Seimo valdybos posėdyje, atsakydama į Seimo vicepirmininko Juliaus Sabatausko susirūpinimą, kad tuoj pasibaigs įstatyme numatytas terminas dėl naujos sudėties VRK sudarymo.

„Planuoju gegužės 11–13 dienomis tą klausimą teikti, kai rengiami Seimo plenariniai posėdžiai“, – Seimo valdybos nariams sakė V. Čmilytė-Nielsen, atkreipdama dėmesį, kad kitą savaitę Seimo eiliniai plenariniai posėdžiai nevyks.

Beje, Seimo valdybos sprendimu, kitą savaitę, gegužės 3 d., rengiamas nenumatytas Seimo plenarinis posėdis, skirtas Gegužės 3-iosios Konstitucijos ir Abiejų Tautų tarpusavio įžado priėmimo 230-ųjų metinių minėjimui.

Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma pažymėjo, kad Seimo valdyba galėtų papildyti šio posėdžio darbotvarkę, įtraukiant ir VRK sudarymo klausimą. „Tai galėtų būti dar viena galimybė“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Įstatymas numato, kad naujos sudėties VRK sudaro Seimas po eilinių Seimo rinkimų praėjus ne mažiau kaip 140 ir ne daugiau kaip 200 dienų.

Po du kandidatus į VRK siūlo Respublikos prezidentas, teisingumo ministras, Lietuvos teisininkų draugija. Po vieną komisijos narį teikia partijos, gavusios Seimo narių mandatų daugiamandatėje rinkimų apygardoje.

VRK pirmininką slaptu balsavimu skiria Seimas Seimo pirmininko teikimu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)