Visi jie apie tai bus informuoti trumpąja SMS žinute su nurodyta nauja data ir laiku. Skiepijimo „AstraZeneca“ ir „BioNTech/Pfizer“ vakcinomis tvarka Kaune nesikeičia.

Pasak savivaldybės, tikimasi, kad skiepijimas „Moderna“ vakcina bus atidėtas septynioms dienoms, o sulaukus papildymo – iš karto pratęstas vakcinuojant visus eilėje laukiančius miestiečius. Nauja vakcinų siunta Kauną turėtų pasiekti gegužės pirmomis dienomis.

„Pastaruoju metu „Moderna“ vakcinos mus pasiekdavo kas porą savaičių. Žinodami tokį reguliarumą, iki šiol atsidėdavome jų revakcinacijoms, tačiau praėjo pernelyg daug laiko – atsargų nebeliko, susidarė nenumatytas trūkumas“, – pranešime sako Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas Paulius Keras.

„Medikai mus užtikrino, kad antrojo skiepo atidėjimas neturės įtakos vakcinos efektyvumui“, – pridūrė jis.

Pasak P. Kero, pastaruoju metu visos į Kauną pristatomos „Moderna“ vakcinos buvo paliekamos išskirtinai pakartotiniam kauniečių skiepijimui.

Sveikatos apsaugos ministerijos Elektroninės sveikatos sistemos ir informacinių išteklių skyriaus vyriausiasis specialistas Lukas Galkus praėjusią savaitę BNS informavo, kad „Moderna“ vakcinos gamintojai nutarė į Lietuvą naujas siuntas tiekti kas savaitę, o ne kas dvi savaites. Viena siunta buvo padalyta perpus, todėl sulaukta mažiau skiepų nei planuota anksčiau.

Naujausiais duomenis, Kaune paskiepyta daugiau kaip ketvirtadalis visų miesto gyventojų – apie 76,1 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)