Tai papiktino kitų savivaldybių vadovus. Anot jų, gyventojai jau buvo pakviesti skiepytis, dėl minėto perskirstymo jų kvietimą teko anuliuoti.

Sveikatos apsaugos ministerijos kancerė Jurgita Grebenkovienė laidoje Delfi diena papasakojo, kodėl buvo nesukomunikuota ir neįspėta anksčiau.

„Vėlgi analizuodami savaitgalio duomenis apie situaciją, kuri yra Vilniaus miesto savivaldybėje, pamatėme blogėjančią situaciją, grėsmingai artėjančias laisvas lovas link pabaigos, o ryte pirmadienį buvo priimtas skubus sprendimas reaguoti nedelsiant ir vakcinas skirti Vilniaus miesto savivaldybei. Šis sprendinys buvo pasirinktas kaip viena iš priemonių, kas galėtų pristabdyti blogėjančią situaciją Vilniuje“, – sako pašnekovė.

Paklausus, ar nuo tokio sprendimo neatbaidė tai, kad dalis žmonių jau buvo susiplanavę savo skiepus, J. Grebenkovienė tikino, kad sprendimą buvo būtina priimti greitai, o laukti nebuvo galima nei dienos.

Jurgita Grebenkovienė

„Taip, mes apie tai pagalvojome, žinojome, kad tai turės neigiamą efektą, papildoma darbą savivaldybėms, bet turėjome priimti greitus sprendimus su pasekmėmis. Sprenimas buvo priimtas vakcinas perskirstyti Vilniaus miestui ir nedelsti nei dienos“, – sako pašnekovė.

Pasiteiravus apie tolesnį skiepijimo procesą ir ar dar galime sulaukti staigmenų, J. Grebenkovienė tikino, kad tikisi, jog pavyks pasimokyti iš klaidų.

„Yra kur pasimokyti tam tikrus dalykus, kurių negalima daryti. Stengsimės, kad ateityje tokių sprendimų nebūtų. Kalbant apie kitas vakcinas, tai dabar peržiūrime perskirstymą visų vakcinų ir žiūrime, dėliojame atitinkamai, ar reikėtų kažkiek korekcijų daryti. Kalbant apie juodąsias savivaldybes, peržiūrėję viską, informuosime savivaldybes.“

Visockas: tai didelė nepagarba žmonėms

Šiaulių meras Artūras Visockas laidoje tikino, kad tai yra labai didelė nepagarba žmonėms.

„Suprantu, ką sako Remigijus, jokiu būdu negaila vakcinų, bet klausimas nėra apie tai. Pagrindinis klausimas, kaip tai buvo padaryta. Aš visiškai atmetu skubos klausimą ir tą pasakymą, kad čia būtinai per kelias valandas būtina tai padaryti, nes Vilniaus situacija buvo auganti jau dvi savaites. Šį sprendimą buvo galima lengvai priimti jau ir prieš savaitę, pasakant, kad nuo kito pirmadienio situacija keisis, pateikti argumentus.

Artūras Visockas

Tuomet jokių problemų nebūtų buvę, o dabar yra didžiulė nepagarba žmonėms, kurie buvo užsiregistravę, ypač senjorams, man, Šiaulių miestui, yra labai blogai, nes reikia paskambinti senjorui ir vėl aiškinti, dažnai pokalbis užtrunka. Yra labai sudėtinga. Ši situacija susikūrė iš nesugebėjimo dirbti ir prognozuoti“, – tikino meras.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius tikino, kad tokį Vyriausybės sprendimą vertina logiškai, tačiau komunikacijos nesusipratimas tikrai įvyko ir jis supranta besipiktinančius merus.

„Aš jau seniai sakiau, kad Vilniui reikėtų daugiau vakcinų, mes jų visada gaudavome mažiau nei kiti didieji miestai, ypač didelis skirtumas yra nuo Kauno. Iki šiol šešiais procentais mažiau vakcinų šimtui tūkstančių gyventojų skaičiuojame, negu Kauno mieste, visad sakiau, kad vakcinų reikia. Tai ta naujiena yra logiška ir džiugi, kai ją išgirdau. Kaip komunikuojama buvo, turbūt atskira tema. Aš tikrai suprantu visus merus, kurie sako, kad jau buvo pasiruošę.

Čia tas pats, kas duoti vaikui saldainį, o paskui sakyti, kad mes jį atimsime ir atiduosime didesniam vaikui. Aš dėkingas Vyriausybei už tokį sprendimą, o kad įvyko toks nesusikalbėjimas, aš tikrai suprantu visu merus. Reikia pasistengti, kad daugiau tokio komunikacinio nesusikalbėjimo nebebūtų“, – sako R. Šimašius.

Šiaulių meras taip pat sako, kad pastaroji savaitė jam buvo pati sunkiausią per visą laiką, kai jis tapo meru.

„Kadangi iš valdžios niekas nesiruošia garsiai atsiprašinėti, aš atsiprašau visų miesto žmonių, kurie organizavo šį darbą ir senjorų, kurie tikėjosi – priimkite valdžios atsiprašymą, nes, kad ir kaip bebūtų, meras taip pat atstovauja valdžiai. (…) Man ši savaitė yra pati liūdniausia emocine prasme nuo pat to, kai dirbu šį darbą“, – sako meras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)