„Gyventojai skiepytis nuo COVID-19 šiuo metu neregistruojami, nes nėra pakankamo vakcinų kiekio <...>. Pakeisti planus teko vakar, balandžio 26 dieną, sulaukus informacijos iš Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) apie vakcinų perskirstymą“, – pranešė savivaldybė.

Pasak jos turimo „Pfizer“, „Modernos“, „AstraZenecos“ vakcinų kiekio pakanka tik revakcinacijai, t. y. skiepijami gyventojai, kuriems atėjo metas gauti antrą skiepo dozę, taip pat bus paskiepyti anksčiau sistemoje užsiregistravę gyventojai – jų registracija nėra atšaukiama.

Klaipėdiečiai vakcinuotis registruojami interneto svetainėje vakcinavimasklaipedoje.lt.

Pasak savivaldybės, ministerija informavo, kad Vilniui daugiau „Pfizer“ vakcinos dozių skirta „įvertinus sudėtingą Vilniaus miesto epidemiologinę situaciją ir situaciją stacionaruose“.

O Klaipėdos vakcinacijos centrai vietoje planuotų 4536 dozių gavo 2160.

„Dėl gauto mažesnio vakcinų kiekio Klaipėdoje teko atšaukti ir prekybininkams numatytą papildomą skiepijimosi galimybę be išankstinės registracijos. Dėl registracijos skiepytis atnaujinimo bus sprendžiama sulaukus naujos vakcinos siuntos“, – skelbia Klaipėdos savivaldybė.

Šiuo metu uostamiestyje užsiregistruoti skiepytis buvo kviečiami 65-erių ir vyresni gyventojai, taip pat sergantys lėtinėmis ligomis, jų vakcinaciją ketinama tęsti gavus pakankamai vakcinų.

Anot Klaipėdos universitetinės ligoninės, vakcinacija vyksta įprastiniu ritmu

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) tęsiama onkologinėmis ligomis bei ŽIV sergančių asmenų vakcinacija. Klaipėdos vakcinavimo centruose šią savaitę gautas mažesnis vakcinos kiekis šiam procesui įtakos neturi, nes penkioms didžiosioms Lietuvos ligoninėms, tarp jų ir KUL, vakcina skiriama atskirai ir ja vakcinuojamos tik Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) nustatytos pacientų grupės.

Šiuo metu KUL kviečia vakcinuotis šių tikslinių grupių pacientus:
• Sergančius remisijos nepasiekusia onkologine liga ir kuriems taikomas aktyvus priešvėžinis gydymas (imunoterapija, taikinių terapija, chemoterapija, hormonoterapija, spindulinė terapija, chirurginis gydymas ir kt.) arba persirgusius onkologine liga ir aktyviai stebimus, kai po aktyvaus priešvėžinio gydymo pabaigos yra praėję ne daugiau kaip 24 mėn. (1.9 prioritetas).
• Sergančius žmogaus imunodeficito viruso (ŽIV) sukelta liga (1.10 prioritetas).
Šių asmenų vakcinacija vykdoma Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Dėl 1.9 prioriteto pacientų vakcinacijos reikia kontaktuoti su ligoninės Onkologijos chemoterapijos klinika (tel. registracijai 846 396508; 846 396621; 846 396545); dėl 1.10 prioriteto – su ligoninės AIDS centru (tel. registracijai 846 396608).

SAM pirmadienį pranešė, kad dėl sudėtingos epidemiologinės situacijos Vilniaus mieste nuspręsta perskirstyti vakcinų siuntas ir skirti sostinės vakcinacijos centrams 44 proc. visų gautų vakcinų, t. y. 46 tūkst. 512 dozių. Dalis šio kiekio – 19,8 tūkst. dozių – anksčiau buvo numatyta skirti kitoms savivaldybėms.

Tai papiktino kitų savivaldybių vadovus. Anot jų, gyventojai jau buvo pakviesti skiepytis, dėl minėto perskirstymo jų kvietimą teko anuliuoti. Vilniaus meras Remigijus Šimašius pripažino, kad papildomos vakcinos padės valdyti prastėjančią situaciją, tačiau jų skyrimo būdą pavadino nepriimtinu.