Policija viešai neskelbė, kad incidentas įvyko mokykloje, nes tyrimas pradėtas dėl galimo smurto prieš mažametį. Suvestinėje tik nurodoma, kad įvykis registruotas balandžio 22 d. apie 11 val. Ukmergės rajone. Skelbiama, kad moteris galimai smurtavo prieš mažametį (gimusį 2013 m.), tačiau apie galimo konflikto puses informacija nepateikiama.

Julija Samorokovskaja, Vilniaus apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vedėja sako, kad dėl įvykio pradėtas tyrimas, tačiau įstatymai neleidžia atskleisti informacijos, kuri atskleistų vaiko tapatybę.

„Tai nepilnametis vaikas, tad tokiais atvejais pateikiama mažai informacijos. Suvestinėje buvo nurodyta įvykio vieta, nenurodant, kad vienas asmenų – mokytoja, nes nurodžius būtų paprasta nustatyti nepilnamečio asmenybę“, – paaiškino J. Samorokovskaja.

Mokymo įstaigos laikinoji vadovė tikina, kad mokytojos veiksmų neskuba vertinti, neskuba ir jos teisti.

„Kol viskas yra galimai, incidentu šitoj šitoj situacijoj reikėtų įvardyti. Kai bus atlikti veiksmai, tada ir bus galima įvardyti į vieną ar kitą pusę. Nenoriu dabar pasakoti visos istorijos, tik labai gaila, kai gražius dalykus viešint, tai nelabai rūpi, o kai atsitinka tokie dalykai, tada jau labai gražu viešint ant visos Lietuvos“, – sako mokymo įstaigos vadovė.

Apibūdinti mokytojos, kuri atsidūrė policijos akiratyje, mokymo įstaigos vadovė nepanoro, tik neslėpė pasipiktinimo, kad berniuko mama kreipėsi į pareigūnus.

„Kol yra galimai, burti ir abejones sakyti, tikrai negaliu. Bus komisijos posėdis, bet negaliu nieko komentuoti“, – tikino vadovė.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (318)