Ši iniciatyva paremta vaiko raidos specialistų pastebėjimais, kad pirmosios 1000 gyvenimo dienų yra lemtingai svarbios vaiko fizinei, emocinei ir psichologinei savijautai ateityje.

„MaMaDu“ įkūrėjos Marija Dautartaitė ir Ona Marija Vyšniauskaitė pabrėžia, kad jų veikla pirmiausia yra orientuota į tėvus ir pagalbą jiems – vaiko raidos ekspertų, gydytojų, psichologų parengtos SMS žinutės paprastai paaiškins, į ką svarbiausia atkreipti dėmesį skirtingomis savaitėmis po vaiko gimimo.

„Norime spręsti problemų priežastis, o ne pasekmes. Įrodyta, kad vaikai, kurių poreikiai buvo tinkamai ir laiku atliepti, ateityje turi didesnę tikimybę sėkmingai mokytis, dirbti, išvengti psichologinių ir sveikatos problemų. O visa tai turi tiesioginę įtaką net ir šalių ekonomikai“, – pranešime žiniasklaidai cituojama M. Dautartaitė.

„MaMaDu“ įkūrėjos tikisi, kad startuojanti iniciatyva Lietuvą įtrauks į pasaulinę bendruomenę, jau suvokusią ankstyvosios raidos svarbą ne tik pačiam vaikui, jo šeimai, bet ir visai visuomenei. UNICEF, Pasaulio bankas, Pasaulio sveikatos organizacija ankstyvą vaiko raidą vertina kaip socialinių problemų sprendimo raktą.

Šia idėja, pristatyta prieš metus vykusiame socialiniame konkurse, patikėjo bei prie iniciatyvos prisidėti nusprendė ir telekomunikacijų bendrovė „Tele2“. Ji užtikrina, kad užsiregistravusiems tėvams SMS žinutės su patarimais nieko nekainuotų.

„Didžiuojamės žmonėmis, kurie savo veikla siekia pokyčių, svarbių mums visiems kaip visuomenei. Tikime, kad ši reikalinga iniciatyva reikšmingai prisidės prie naujų, mokslu paremtų tėvystės tradicijų kūrimo“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

Tėvai ar globėjai, norintys gauti kassavaitinius patarimus apie vaikų emocinę ir psichologinę būklę, miegą, pažintinius užsiėmimus, jau dabar gali užsiregistruoti tinklalapyje mamadu.lt. Tam tereikia nurodyti vaiko amžių ir savo telefono numerį.