„Manau, kad iš Konstitucinio Teismo išaiškinimo sektų, jog reikėtų svarstyti kadencijų apribojimą. Klausimas dabar yra, ar tai reikėtų jau reguliuoti teikiant Konstitucijos pataisą, ar galima tai palikti apspręsti įstatymo pakeitimu. Dėl šito mes kaip tik padiskutuosime su frakcijų seniūnais“, – antradienį Seime žurnalistams sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Frakcijos, pasak jos, pasisako už tiesioginių mero rinkimų įteisinimą – Konstitucijos pataisas.

„Sutarimas politinis yra, dėl kadencijų yra kita diskusija. Šiandien aš dar nesu pasirengusi atsakyti į klausimą, ar visi tai vienodai mato“, – teigė parlamento pirmininkė.

Socialdemokratai antradienį pranešė teikiantys savo sukurtą modelį, kaip įvykdyti Konstitucijos pataisas. Komentuodama tai Seimo pirmininkė teigė, kad bus bandoma atsižvelgti į visus pasiūlymus ir prieiti bendro projekto.

„Aš nesu išanalizavusi dar teikiamo socialdemokratų modelio, tačiau namų darbus matyt visi padarėme – yra ir pas mane galimų Konstitucijos pataisų juodraštis. Mes praėjusią savaitę, susitikę su visais frakcijų seniūnais, Teisės ir teisėtvarkos komiteto atstovais kalbėjome apie tai, jog svarbu derinti iniciatyvas ir išeiti su viena bendra. Aš viliuosi, kad tai mums pavyks padaryti“, – pažymėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)