Vilniaus savivaldybės teigimu, tai bus didžiausias vakcinavimo centras šalyje.

„Mes apie 65 proc. 65+ kategorijos esame paskiepiję. (…) Vargu, ar įmanoma pasiekti 90 proc. tokių asmenų skiepytų. (…) Turime suteikti galimybę skiepytis tiems, kas yra jaunesni.“

R. Šimašius džiaugiasi, kad šią savaitę gaus rekordiškai daug vakcinų, todėl tikisi, kad bus paskiepyta dar daugiau gyventojų.

„Šią savaitę turime per 42 tūkst. vakcinų.“

Jis taip pat pabrėžė, kad sveikatos priežiūros specialistai patiria perkrovimą dėl koronavirusu sergančių pacientų, nes jie ir skiepija, ir dirba su ligoniais, ir kituose darbuose. Todėl, sako jis, reikia plėsti darbuotojų ratą, kurie galėtų dirbti su vakcinuojamais asmenimis.

„Litexpo“ kol kas viskas veikia puikiai ir kviečiu vakcinuotis.“

Jis taip pat rusiškai kreipėsi į rusakalbius gyventojus, mat jie retai sutinka skiepytis net ir pasitelkus visas įmanomas informavimo priemones.

Pasak jo, masinė vakcinacija priklauso nuo turimų vakcinų kiekio ir Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) nėra jau taip lengva viską sustyguoti. Taip pat užsiminė, kad nėra galimybių grąžinti moksleivius į mokyklas vykdant masinį testavimą, mat nėra tiek specialistų, kurie galėtų suvesti tokius duomenis į sistemą.

„Jeigu galėtų įvedinėti bet kas kitas pakeitus teisės aktus, gali ir pavyktų“.

Ragina skiepyti jaunesius

Vilniaus meras šiek tiek anksčiau savo feisbuko paskyroje rašė, kad „Litexpo“ yra patogioje vietoje, gerai pritaikyta dideliems žmonių srautams.

„Esame pasiruošę masinei vakcinacijai, per dieną vien šiame centre galime vakcinuoti iki 15 tūkst. žmonių. Trūksta tik vakcinos. Ir pradedame stigti personalo – kviesčiau Seimą greičiau apsispręsti ir leisti pasitelkti daugiau žmonių vakcinacijai ir testavimui“, – teigė R. Šimašius.

Jis taip pat pasakė, kad nuo pirmadienio turi izoliuotis.

„Iš NVSC neskambino (matyt, vis dar nespėja), tačiau turėjau trumpą, bet vis tiek kontaktą su vyresniu nei 60 metų kolega. Geresnio pavyzdžio, kodėl reikia greičiau atsigręžti į jaunesnius, tačiau rizikos grupėje esančius asmenis, nesugalvočiau.

Jie aktyviai dalyvauja darbo rinkoje, turi kasdieninių kontaktų, o mes vis dar gaištame laiką prioritetų atrinkimui, skirstymui – kas gali gauti skiepą, kas dar negali. Skiepykime norinčius kuo greičiau – įkalbinėkime nenorinčius po to“, – pabrėžė Vilniaus meras.

Nurodė, kad nuo 14 val. vėl atvers vakcinaciją platesnei grupei žmonių – iki 55+ imtinai. Regstruotis spauskite ČIA.

Be šio centro ir sostinės poliklinikų, Vilniuje veikia dar du didesni vakcinavimo centrai – savivaldybėje (Konstitucijos pr. 3) bei Žirmūnų neformaliojo ugdymo centre (Žirmūnų g. 1B). Savivaldybė tvirtina, kad poliklinikos, atsidarius „Litexpo“ centrui, galės koncentruotis į anksčiau paskiepytųjų revakcinaciją ir sunkiai judančių pacientų skiepijimą namuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (445)