Kaip politologas rašė minėtame laiške, kandidatuoti į LSDP pirmininkus jis nusprendė, kai rinkimuose buvo aiškus tik vienas kandidatas – Europos Parlamento narys Juozas Olekas.

„Buvo visai reali galimybė, kad būtume rinkęsi tik iš vieno žmogaus. Tokia karūnavimo procedūra būtų užkirtusi kelią esminėms diskusijoms, kas yra ne taip mūsų partijoje, ir ką reikia keisti. Jaučiau pareigą dalyvauti pirmiausia dėl ligšiolinės mano, kaip partijos eilinio, trejų metų patirties. Tuo skiriuosi nuo visų savo varžovų, kurie užima aukštas pareigas, ir galbūt ne visada turi galimybę įvertinti, kaip jaučiasi ir ką galvoja paprasti partijos bičiuliai“, – rašė L. Gudžinskas.

Nuvylė vieta sąraše

Laiške jis taip pat aprašė savo, kaip partijos nario, kelią bei nuveiktus darbus, koordinuojant pagrindinių partijos programinių dokumentų rengimą. Tiesa, L. Gudžinskas laiške taip pat pripažįsta, kad gauta 55 vieta socdemų rinkimų į Seimą sąraše jį nuvylė.

„Darbo buvo daug. Asmeniškai, vien Seimo rinkimų programos rengimas pareikalavo pusės metų. Žinoma, viskas laisvo laiko sąskaita, bet laikau šią savo auką ir duoklę prasmingą. Tačiau turiu būti atviras. Nuvylė paskirtoji vieta rinkimų į Seimą sąraše. Nors kitos partijos savo programų koordinatoriams paprastai skyrė vietą pirmajame dešimtuke, pats gavau 55 numerį.

Visgi labiausiai papiktino tai, kad gerokai aukštesnes vietas gavo taip vadinami „legionieriai“ – žmonės, pakviesti į sąrašą dėl savo tariamo žinomumo, tačiau šiaip jau menkai ar visiškai neprisidėję prie ligšiolinių partijos veiklų“, – akcentavo L. Gudžinskas.

Jis pabrėžė neteikiantis kaltinimų jokiam konkrečiam asmeniui, tačiau, kaip teigė pats, kaltina taisykles – partijos Statutą.

Liutauras Gudzinskas

„Būtent todėl ir apsisprendžiau kandidatuoti. Tam, kad galų gale pradėtume rimtas diskusijas ir apsispręstume: ar atversime partiją visuomenei, padarysime ją tikrai demokratinę ir visiems lygiai teisingą, įtrauksime į politinius svarstymus kuo daugiau partijos narių ir rėmėjų iš visų Lietuvos kampelių, ir investuosime į partijos analitinius pajėgumus ir šviečiamąją veiklą, ar gyvensime po senovei?

Mano lūkesčiai dėl diskusijų atsipirko. Netrukus po to, kai paskelbiau savo kandidatūrą, rinkimuose dalyvauti apsisprendė ir Vilija Blinkevičiūtė, o dar vėliau – Vitalijus Mitrofanovas“, – aiškino politologas.

Išreiškė palaikymą Blinkevičiūtei

Kartu minėtame laiške partiečiams L. Gudžinskas išreiškė palaikymą V. Blinkevičiūtei. Jis pateikė tris argumentus, kodėl pasirinko LSDP pirmininko rinkimuose remti būtent šią politikę.

„Vilija yra vienareikšmiškai labiausiai atpažįstamas partijos veidas. Šiuolaikinėje politikoje vizualumas yra labai svarbus. Partijos sąrašo lyderio asmenybė yra vienas pagrindinių kriterijų, pagal kuriuos Lietuvos rinkėjas apsisprendžia už kurią partiją balsuos. Kai žymėsite savo biuletenį šiuose pirmininko rinkimuose, paklauskite savęs, su kuriuo iš kandidatų norėtumėte labiausiai nusipaveiksluoti rinkimų plakate? Man dėl to abejonių nekyla. Fotografuočiausi su Vilija“, – rašė L. Gudžinskas.

Vilija Blinkevičiūtė

Antra priežastis, kaip įvardijo politologas, – imponuojantys V. Blinkevičiūtės pasisakymai per debatus. L. Gudžinsko teigimu, tai tapo lemiamu veiksniu jo apsisprendimui trauktis iš kovos ir palaikyti europarlamentarę.

„Ir, trečia, nuo pat rinkimų kampanijos pradžios Vilija aktyviai ir nuoširdžiai kvietė prisijungti prie jos komandos. Pats dalyvavau ne vienas. Man talkino sėkmingai šiuose Seimo rinkimuose pasirodę ir drąsiai atsinaujinusios socialdemokratijos vėliavą nešę Vaida Baranovė, Robert Duchnevič ir Laurynas Šedvydis, o taip pat Fausta Roznytė ir nuolat auganti energingoji „Momentum“ grupė. Apsvarstėme ir nusprendėme: įsiliesime į Vilijos komandą ir drauge sieksime partijai būtinų pokyčių“, – pridūrė L. Gudžinskas.

Blinkevičiūtė: socialdemokratams reikia kuo daugiau tokių žmonių kaip Gudžinskas

„Esu nuoširdžiai dėkinga Liutaurui už pilnavertį ir argumentuotą dalyvavimą diskusijose dėl partijos ateities. Socialdemokratams labai reikia kuo daugiau tokių intelektualių, kūrybingų ir kairiąsias vertybes puoselėjančių žmonių. Įsipareigoju Liutauro išsakytas mintis ir siūlymus kelti į viešą partijos diskusiją. Neabejoju, tai prisidės prie mūsų partijos stiprėjimo.

Taip pat, esu dėkinga Liutaurui ir visai jo komandai, nusprendusiai prisijungti prie mano komandos. Daugiau rankų stipresnę naštą pakelia! Iš visos širdies dėkoju už išsakytą palaikymą partijos pirmininko rinkimuose. Liutaurai, tai didelė atsakomybė man. Ačiū!“, – savo feisbuko paskyroje, reaguodama į L. Gudžinsko sprendimą, paskelbė V. Blinkevičiūtė.

LSDP pirmininko rinkimai vyks gegužės 3-9 dienomis. Tapti socdemų lyderiu bando V. Blinkevičiūtė, J. Olekas ir Akmenės rajono meras Vitalijus Mitrofanovas. Partijos lyderis renkamas dviejų metų kadencijai. Šiuo metu Seime LSDP frakciją sudaro 13 parlamentarų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)