„Koks gyvenimas, toks ir balandis. Ateina pabaiga, jau greitai ateis visiems“, – LNK žurnalistams pusiau juokais sakė sutikta vilnietė.

Prie sakurų net ir sningant žmonių netrūksta ir daugelį kalbintų vilniečių tokia balandžio pabaiga nustebino.

„Labai netikėta ir šalta, gerai apsirengti, gera nuotaika ir turbūt to užtenka“, – tikino ten kalbintas praeivis.

Vis dėlto kitas sutiktas vyras teigė, kad toks oras jo netenkina, mat šaltis kenkia ir augalams, ir bitėms.

„Pradėjo žydėti, bet blogai, nes viskas sustos. Šaltis gamtai irgi negerai. Ne tik žmonės diskomfortas, bet ir augalams, ir gyvūnams. (…) Tikėsimės, kad čia laikina ir ateis geras oras.“

Dar vienos vilnietės nuomone, šiais metais pavasaris per daug vėlyvas ir galėtų būti truputį šilčiau.

Tiesa, kai kuriems kalbintiems praeiviams buvo gražūs ir tokie orai. Jiems ne tik šalta, bet ir buvo smagu pasivaikščioti sakurų parke.

„Sniegas sninga, graži balandžio pabaiga, džiaugiamės. Tiesa, dar ne visos sakuros pražydo, bet va forzicijos žydi. Laukiam tikro pavasario.“

„Dabar svarbiausia optimizmas ir pozityvumas. Gamta irgi suteikia mums kažkokių privilegijų, kad nors šalta išoriškai, bet kad viduje būtų pavasaris.“

Sinoptikų tokie žvarbūs orai nestebina – gūsingo vėjo, lietaus būna ir gegužę. Vis dėlto šis vėsus laikotarpis ilgokai užtruko, todėl užvėlavus tikram pavasariui žmonės ir atkreipia dėmesį.

„Jis, be abejo, vėsesnis, ypač balandžio pabaiga mes visada tikimės, kad bus šiltesnė. Tai šįkart nuvylė jis mus truputėlį“, – sakė sinoptikė Teresė Kaunienė.

Gausesnio sakurų žydėjimo, matyt, teks palaukti. Pasak sinoptikų, temperatūra dar nukris ir žemiau nulio, orai išliks permainingi, tačiau nuo antradienio jau šils. Sinoptikai tikisi, kad temperatūra kils iki 6-11 laipsnių dieną. Deja, tikras pavasaris neskuba ir tikėtina, kad kitą savaitgalį apsilankys vėl šaltesni orai.