Kol kas dauguma atvykstančiųjų į kurortą yra tie, kurie čia turi savo būstus arba savaitgalio poilsiautojai.

„Savaitgalį pas mus iki šiol buvo tikrai didelis užimtumas. Šiam savaitgaliui truputėlį stabtelėjo, turbūt dėl orų, bet tikrai neblogas užimtumas“, – sakė Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė.

Kai kurie nuo karantino pavargę sako, dabar suskubę naudotis tuo, kad viešbučiai darbo dienomis taiko nemenkas nuolaidas.

„Vienas dalykas – labai nebrangu. Tiesiog (norisi) atsipalaiduoti nuo namų. Jau dvejus metus niekur dorai neišvažiavome, galvojame, kad reikia“, – kalbėjo Palangos viešnia.

Dalis žmonių tikina vasarą irgi trauksiantys prie jūros. Kiti aiškina, kad per pandemiją planuoti atostogų neįmanoma.

„Dar čia yra tokia miglota ateitis, nes situacija tokia, kokia dabar yra, ji gali keisti bet kurią dieną. Tai gi turėsime prisitaikyti prie to“, – kalbėjo „LNK Žinių“ pakalbintas vyriškis.

Ne visi į Palangą ketina grįžti vasarą.

„Labai džiaugiamės dabar būdami Palangoje vieną dieną, todėl, kad čia nėra žmonių. Tai yra labai gerai. Vasarą tikrai ne Palangą rinksimės“, – sakė jauna moteris.

Dar vienas poilsiautojas svarstė, kad ateitis kol kas neaiški.

„Lietuva yra šalta, ir neaišku, kokia čia ta situacija bus, – ar galėsime kažkur važiuoti, ar lauke turėsime kavą gerti“, – dėstė jis.

Žurnalistams pavyko užtikti ir užkietėjusį Palangos gerbėją.

„Daug laiko praleidžiame Palangoje – gražu, smagu, lietuviška, tautiška“, – sakė vyras.

Žmones dėl vasaros atostogų kankina abejonės

Viešbučių atstovai pastebi, kad daugumą žmonių dėl vasaros atostogų dar kankina abejonės.

„Kaip čia bus? Kokia bus ta pandeminė situacija? Ar bus reikalingi imuniteto pasai, saviizoliacijos? Dar yra klausimų, todėl žmonės neskuba. Dabar mes matome, kad jie dviejų savaičių bėgyje į priekį drąsiai planuoja, nors žino, kad anuliavimo sąlygos tikrai yra lanksčios“, – sakė I. Valaitienė.

Bet kai kurie privačių būstų nuomotojai ir Palangoje, ir Neringoje sako jau baigiantys dėlioti vasaros poilsio grafikus kurortininkams. Užsisakyti kambarius ir butus dalis žmonių puolė tik atšaukus karantiną.

Šventojoje, netoli jūros įsikūręs nedidelis aštuoniolikos kambarių viešbutis, dar tvarkomas. Jis duris atvers gegužės viduryje, ir laisvų apartamentų yra beveik nelikę.

„Birželis pildosi labai sparčiai. Ypač vilniečiai, kauniečiai, kurie gyvena toliau nuo jūros, jie labai skuba, nori labai greitai ir savaitėms (rezervuoti poilsį). Liepos mėnesiui vietų jau beveik nebeturime. Rugpjūtį dar šiek tiek yra laisvų vietų“, – sakė viešbučio savininkė Sandra Japšaitė.

Savaitės poilsis gegužę čia dviviečiame kambaryje kainuoja apie 200 eurų, o liepą teks mokėti apie 500 eurų. Viešbučio valdytojai spėja, kad populiarumą lemia tai, į ką prieš pandemiją žmonės dėmesio nekreipė, kad yra terasos, o į kiekvieną kambarį – atskiras įėjimas. Beveik visi žadantys atvykti kurortininkai – šeimos.

„Vaikai atsiveža tevėlius. Net kiti prašo padaryti staigmeną. Užsirezervuoja staliuką pas mus kavinėje, atsiveža juos lyg vakarienei, ir po to – tokia staigmena, kad jie pasilieka po to pas mus porai dienų pasivaikščioti prie jūros.

Bet pastebėjome, kad pagrindas – savaitėmis. Tai – šeimyninis poilsis. Manau visi yra išsiilgę vieni kitų, turbūt todėl šiemet yra šitaip“, – svarstė S. Japšaitė.

Šiemet itin populiarūs yra ir poilsio nameliai prie jūros. Dalis jų – irgi užsakyti. Žmonės teiraujasi, ar pasikeitus karantino situacijai galės lengvai atšaukti rezervacijas.

Žadama, kad kliūčių tam nebus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (226)