Pataisą inicijavęs Liberalų sąjūdžio seniūnas Eugenijus Gentvilas sako, kad nebeegzistuojančios partijos atstovas neturėtų būti VRK nariu.

„Negaliu įsivaizduoti, kad VRK sėdi neegzistuojančios partijos atstovas. Buvo susidariusi keista situacija, kuomet sprendimus priimdavo žmonės, kurie pagal taisykles negalėjo būti komisijos sudėtyje“, – frakcijos išplatintame pranešime spaudai sako E. Gentvilas.

Už E. Gentvilo inicijuotus VRK įstatymo pakeitimus balsavo 110 Seimo narių, prieš buvo vienas, susilaikė septyni parlamentarai.

Į VRK sudėtį savo narius deleguoja Lietuvos teisininkų draugija, teisingumo ministras, prezidentas ir politinės partijos, kurios Seimo rinkimuose perkopė 5 proc. rinkimų kartelę.

VRK nariu šiuo metu yra partijos „Tvarka ir teisingumas“ deleguotas atstovas Egidijus Viskontas. Partija „Tvarka ir teisingumas“ šiuo metu yra likviduojama, jai susijungus su Lietuvos laisvės sąjunga (liberalais) bei visuomeniniu judėjimu „Pirmyn, Lietuva“. Naujoji politinė partija vadinasi „Laisvė ir teisingumas“.

Seimas gegužę turi sudaryti naujos sudėties Vyriausiąją rinkimų komisiją. Pagal įstatymą, Seimas sudaro VRK po rinkimų praėjus ne mažiau kaip 140 ir ne daugiau kaip 200 dienų. Po praėjusių metų spalį vykusių rinkimų šis terminas sueina gegužės antroje pusėje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)