Kaip pranešė Vilniaus savivaldybė, puslapyje https://vakcina.vilnius.lt/ kviečiami registruotis 65 metų ir vyresni vilniečiai, mokytojai, 18 metų sulaukę abiturientai.

Pranešime pažymima, kad kitą savaitę Vilnių pasieks dar viena didelė „Pfizer-BioNTech“ gaminamos „Comirnaty“ vakcinos siunta, iš kurios pirmam skiepui bus skirta virš 10 tūkst. vakcinų.

Šį savaitgalį Vilniaus miesto savivaldybės darbuotojai telefonu skambins tiems senjorams, kurie nori skiepytis, pagal „Tele2“ ir „Telia“ skambučius surinktą informaciją, ir juos registruos skiepui.

Pranešime pažymima, kad 65 ir vyresnius asmenis gali registruoti ir jų artimieji, draugai ar kaimynai internetinėje svetainėje vakcina.vilnius.lt.

Sostinės savivaldybės teigimu, Vilnius šiuo metu yra pasiskiepijęs apie 60 proc. senjorų.

Primenama, kad nuo gegužės 3 dienos į mokyklas galės grįžti abiturientai. Tai jie galės daryti būdami pasiskiepiję arba atlikę testą. Šiuo metu suskubę pasiskiepyti abiturientai antrąjį skiepą gaus iki pirmųjų valstybinių egzaminų, kurie numatomi birželio mėnesį.

Visos kitos visuomenės grupės vėl registruotis bus pakviestos pirmadienio popietę.

Pirmadienį Vilniuje, parodų ir kongresų centre „Litexpo“, pradeda veikti naujas COVID-19 vakcinavimo centras.

Didžiausioje „Litexpo“ salėje, pažymėtoje 5-uoju numeriu, dirbs 50 vakcinavimo kabinų, tai leis paskiepyti iki 15 tūkst. gyventojų per parą.

Veš specialūs autobusų maršrutai

Vilniuje atidarant masinės vakcinacijos nuo COVID-19 centrą „Litexpo“, vilniečiai į jį kviečiami važiuoti specialiais, naujai sukurtais autobusų maršrutais: 100 Vakcinacijos centras „Litexpo“ (Laisvės pr.-Fabijoniškės) ir 200 Vakcinacijos centras „Litexpo“ (Savanorių pr.-Antakalnis.), skelbia sostinės savivaldybė.

Be to, „Litexpo“ stotelėje vakcinacijos centro darbo valandomis papildomai stos 2G maršruto autobusai. Kaip visada, čia kursuos ir 21, 54 maršrutų autobusai, 13, 16, 18 maršrutų troleibusai.
Specialūs vakcinacijos centro „Litexpo“ maršrutai 100 ir 200 sudaryti taip, kad užtikrintų patogų atvykimą iš tankiausiai apgyvendintų šiaurinės ir vakarinės miesto dalies rajonų.

Vakcinaciją iš Šeškinės ir Karoliniškių poliklinikų nukreipiant į „Litexpo“, patogų tiesioginį atvykimą iki pat vakcinacijos centro gyventojams jau nuo pirmadienio užtikrins 100 autobusų maršrutas. Į „Litexpo“ perkeliant vakcinaciją iš kitų miesto vakcinavimo centrų, gyventojai galės naudotis 200 autobusų maršrutu – planuojama, kad jis kursuos pirmoje gegužės pusėje.

Vakcinacijos centro maršrutų pavadinimus keleiviai matys autobusų švieslentėse, juose galios įprastiniai viešojo transporto bilietai. Vakcinuotis vykstančius miestiečius autobusai atveš iki pat „Litexpo“ teritorijos – jie sustos netoli centro papildomai įrengtoje viešojo transporto stotelėje, Parodų gatvėje.

Autobusų tvarkaraščiai derinami su vakcinacijos centro darbo valandomis. Pirmieji specialių maršrutų autobusai į centrą atvyks 8.45, 8.50 val., paskutiniai išvyks 19.20, 19.30 val. Bendras specialių ir įprastų viešojo transporto maršrutų į „Litexpo“ eismo intervalas piko metu – kas 2-5 min, o dienos metu 10-16 min.

Tvarkaraščius keleiviai matys įprastoje „Litexpo“ stotelėje ir papildomoje, į kurią atveš 100 ir 200 maršrutai. Be to, tvarkaraščius nuo kitos savaitės planuojama talpinti visose specialių maršrutų stotelėse.

Vykstant į vakcinacijos centrą autobusais, kaip ir kitame viešajame transporte, būtina dėvėti apsaugines veido kaukes, sėdint ir stovint būtina laikytis ne mažesnio kaip 1 metro atstumo, dezinfekuoti rankas įlipant ir išlipant.

Įsigyti viešojo transporto bilietus galima mobiliosiose programėlėse m.Ticket ar Trafi.

Besirenkantys Vilniečio kortelę gali naudotis e.savitarna: https://mano.vilniustransport.lt/. Be to, Vilniečio kortelę įsigyti ir pildyti norimais bilietais Vilniuje galima daugiau nei 280 fizinių bilietų platinimo vietų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)