Aktorė L. Kalpokaitė tvirtino nesuprantanti „Didžiojo šeimų gynimo maršo“ organizatorių tikslo ir teiginių, kad kažkas į kažką kėsinasi. „Norėčiau organizatorių paklausti, o kam jis reikalingas? Jūs geriau turėkite gerą šeimą, auginkite vaikus, o ne organizuokite kažkokius maršus. Kas kėsinasi Lietuvoje į tikrą šeimą? – svarstė L. Kalpokaitė ir pridūrė. – Niekas nesikėsina. Gyvenkite savo gyvenimą, auginkite vaikus, būkite dori piliečiai ir ko jums vaikštinėti tomis gatvėmis ir mojuoti?“

L. Kalpokaitė pridūrė, kad apskritai nesupranta jokios asmenų grupės maršų ar mitingų. „Gal jiems linksma, gal jie išsilaisvina, gal jiems drąsiau kartu“, – svarstė L. Kalpokaitė.

„Mums ko laisvintis? Mes ir taip laisvi. Turime vaikus, turime šeimas, turime krikščionybę tvirtu pagrindu Lietuvoje, tai ko ten vaikščioti, – kalbėjo aktorė ir pridūrė, kad dėl to, kad esame laisvi, niekas rinktis į maršus neuždraus, tik pridūrė. – Vaikų tik tegul netampo, neduok dieve dar susirgs, dar kas nors atsitiks. Tegul vaikšto, pamojuoja plakatais.“

Tiesa, patys organizatoriai planuoja, kad jų tikslais ir šūkiais tiki tūkstančiai, tad, prašydami leidimo maršui, Vilniaus miesto savivaldybei nurodė, kad marše planuoja sulaukti nuo 5 iki 7 tūkstančių dalyvių iš visos Lietuvos.

Savivaldybė leidimą rengti maršui suteikė, tačiau nurodė, kad leidimas suteiktas ne renginiui ar koncertui, o protestui. Nors maršo organizatoriai savo programoje nurodo ir koncertinę jo dalį.

Vis dėlto, leidimas duotas ir prognozuojama, kad susirinks keli tūkstančiai žmonių, tad ar tai nepažeidžia karantino nurodymų ir neliūdina aktorių, nes į renginius uždarose erdvėse pagal dabartinius nurodymus gali susirinkti tik ne daugiau kaip pusantro šimto žmonių ir dalyvauti besilaikant visų saugumo nurodymų.

L. Kalpokaitė tokius planus apie tūkstančius dalyvių vertina ramiai ir teigia, kad čia visai nedaug žmonių. „Septyni tūkstančiai – nedaug. Nedaug. Kiek čia praeis? Per pusvalandį tie septyni tūkstančiai? Na ir praeis, – kalbėjo aktorė. – Jei susirinktų kokie 300 tūkstančių, aš dar suprasčiau, kad pusė Vilniaus atėjo.“

Aktorė juokavo, kad „tegul pavaikšto, jeigu nori“. „Jeigu nebijo užsikrėsti, tegul vaikšto, tik tegul nestabdo judėjimo, – nusijuokė sostinės centre gyvenanti aktorė. – Gyvenu centre, tegul tas judėjimas kuo greičiau praeina, kad judėjimas būtų normalus.“

Laidoje „Jūs rimtai?“ aptariamos savaitės naujienos, tarp kurių šią savaitę, be abejonės, buvo ir svarstymai darbinį amžių ilginti iki 72-ejų. Aktorė teigė, kad dirbti žmonės gali tiek, kiek nori, jei tik jie nori dirbti ir tuo pačiu gauti pensiją: „Darbinį amžių ilginkime, bet neatimkime iš žmogaus jo uždirbtos pensijos“.

Kas kartą laidos pabaigoje svečio paprašoma išrinkti savaitės naujieną, tad nė nenuostabu, kad šią savaitę L. Kalpokaitė labiausiai džiaugėsi pagaliau atveriamais teatrais. „Pati pozityviausia naujiena, kad pagaliau leido veikti teatrams. Pagaliau mus prisiminė. Pagaliau nevaikščiosime kaip pogrindininkai į repeticijas, į įrašus, į filmavimus“, – teigė L. Kalpokaitė ir džiaugėsi, kad pagaliau galės normaliai dirbti.

Visą pokalbį su L. Kalpokaite galite rasti čia, o „Delfi“ televizijoje laidą žiūrėkite penktadieniais, 21 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (377)