„Laukiame žinių, kaip šią spragą žada taisyti ministerija, ir iškart informuosime visus“, – rašoma savivaldybės pranešime.

Primenama, kad Operacijų vadovo sprendimu, kuris priimtas balandžio 21 d., nuspręsta, kad naujai į mokyklas grįžtančios bendruomenės (mokiniai ir mokytojai) pirmą kartą bus testuojami nebe kaupinių metodu, o antigenų testais, registruojantis per bendrą 1808 sistemą: internetu arba telefonu.

„Vakar, balandžio 22 d., Vilniaus miesto savivaldybės bei kitų institucijų atstovų susitikime su Sveikatos apsaugos ministerija buvo aptarta, kaip saugiai šį sprendimą įgyvendinti registruojantis internetu arba telefonu per 1808 sistemą. Šią sistemą administruoja nacionalinė valdžia, ne savivalda.

Su šiuo sprendimu nedelsiant buvo supažindintos mokyklos, tačiau šiandien paaiškėjo, kad elektroninės registracijos sistema nepritaikyta mokinių registracijai. Taip pat šiandien, nuo 16 val. tėvai nebegalėjo registruoti vaikų ir telefonu“, – teigia savivaldybė.

Vilniaus miesto savivaldybė sako kviečianti SAM skubiai išspręsti šią problemą, kad tėvai galėtų registruoti vaikus atlikti antigenų testus jau šį savaitgalį ir į mokyklas nuo kitos savaitės grįžtų turėdami testų atsakymus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)