Pasak prokuratūros, tyrimas, susipažinus su pirmine Sveikatos apsaugos ministerijos Ekstremalių sveikatai situacijų centro pateikta informacija, pradėtas tyrimas dėl didelės vertės svetimo turto vagystės.

Turimais duomenimis, sutartis dėl asmens sveikatos priežiūros įstaigoms skirtų medicininių kaukių, kepurių, vienkartinių chalatų, pirštinių bei apsauginių akinių pristatymo buvo sudaryta pernai kovą ir visą siunta pasiekė Lietuvą.

Kaip anksčiau pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), trūkstamos priemonės buvo užsakytos iš Kinijos, visos siuntos vertė siekė 24 mln. eurų.

Atvykusios į Lietuvą prekės buvo saugomos „Lietuvos pašto“ Logistikos sandėliuose, prekių paskirstymą ir pristatymą į sveikatos priežiūros įstaigas buvo pavesta organizuoti Susisiekimo ministerijai.

„Tačiau, kaip nurodoma Ekstremalių sveikatai situacijų centro rašte, sutikrinus dokumentuose nurodomus asmens sveikatos priežiūros įstaigoms pristatytų prekių kiekius bei į Ekstremalių sveikatai situacijų centrą grąžintų prekių likučius įtarta, kad itin ženklus įvairių prekių kiekis galėjo būti neteisėtai pasisavintas“, – rašoma prokuratūros pranešime.

SAM ketvirtadienį pranešė, kad pastebėjus trūkumą, pirmiausia buvo kreiptasi į tiekėją „Harbin Shangyang Trading Co., Ltd.“, tačiau šis informavo, kad buvo pristatytos visos prekės bei pateikė sąskaitas, pakavimo sąrašus ir Kinijos muitinės eksporto deklaracijos formas, kurios patvirtino visų prekių pristatymą į Lietuvą.

Anot SAM, vėliau dokumentai buvo gauti ir iš Susisiekimo ministerijos bei Muitinės departamento, tačiau nustatyti, kurioje grandinės dalyje atsirado trūkumas, nepavyko.

Prekes Lietuvoje išvežiojusi bendrovė „Hoptrans logistics“ taip pat teigia, kad trūkumas paslaugos teikimo metu nebuvo nustatytas.

Anksčiau skelbta, kad Kinijoje iš viso užsakyta 1,8 mln. respiratorių, 5,7 mln. veido kaukių, 1,8 mln. vienkartinių kepuraičių, 0,8 mln. apsauginių akinių, 1,8 mln. vienkartinių chalatų, per 1 mln. apsauginių kombinezonų su gobtuvu, 15 mln. vienkartinių pirštinių, 3,6 mln. antbačių.

Pradėtam ikiteisminiam tyrimui dėl didelės vertės svetimo turto vagystės vadovauja, jį organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros 1 baudžiamojo persekiojimo skyrius, atlikti tyrimą pavesta Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 3-iajam skyriui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)