„Tai vertinu kaip tai, kad SAM nustatė informaciją ir kreipėsi į prokuratūrą. Nieko daugiau negaliu vertinti, nes nežinau. Sunkiai įsivaizduoju, kokie tai galėtų būti kiekiai, sumas daugiau mažiau įsivaizduoju, o kaip ten iš tikrųjų buvo, manau, kad tyrimą galės atlikti institucijos ir atsakys į šį klausimą. Aš tikrai nespėliosiu“, – žurnalistams teigė premjerė.

I. Šimonytė pabrėžė, jog šiuo metu spėlioti, kas kaltas dėl šio incidento, būtų neatsakinga.

„Tikrai nežinau, kas atsitiko, ar kažkieno sąskaitoje atsirado pinigai, ar kažkas kažką praganė, ar kokios klaidos yra. Tikrai nenoriu spėlioti, tai būtų nelabai atsakinga, nes lengviausia būtų ką nors kaltinti. Tiesiog noriu, kad išsiaiškintų atsakingos institucijos ir atsakytų į tuos klausimus“, – akcentavo ji.

Ekstremalių sveikatai situacijų centras (ESSC) atliko 2020 metų pavasarį ekstremaliosios situacijos metu įsigytų asmens apsaugos priemonių vertinimą. Įvertinus už tiekimo grandinę atsakingų institucijų pateiktus dokumentus, nustatytas asmens apsaugos priemonių trūkumas už beveik 912 tūkst. eurų.

Sveikatos apsaugos ministerija kartu su ESSC kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydami išsiaiškinti šio trūkumo priežastis bei nustatyti kaltus asmenis, dėl kurių veiksmų galimai buvo padaryta žala valstybei.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)