„Prezidentas visiškai remia Čekijos pastangas sumažinti užsienio karinės žvalgybos buvimą NATO šalies teritorijoje, ir žinoma, solidarizuojasi su tais veiksmais, kurių ėmėsi Čekijos vyriausybė“, – ketvirtadienį LRT radijui sakė Asta Skaisgirytė.

„Čekijos vyriausybė paprašė NATO ir ES partnerių solidarumo, dabar diplomatiniais kanalais tariamės, kaip tą solidarumą būtų geriausia visiems kartu išreikšti“, – sakė ji.

Čekijos vyriausybė, remdamasi žvalgybos ataskaita, pareiškė, kad Rusijos karinės žvalgybos agentūra GRU 2014 metais surengė du sprogdinimus, iš kurių vienas pražudė du žmones ir padarė reikšmingos materialinės žalos.

Dėl to Čekija iš šalies išsiuntė 18 rusų diplomatų, kuriuos laiko slaptais agentais. Šios šalies Vyriausybė paprašė partnerių ją paremti ir taip pat išsiųsti dalį Rusijos atstovybėse dirbančių galimų agentų.

A. Skaisgirytė ketvirtadienį sakė, kad minėtas sprogdinimas Čekijoje ir bandymas nunuodyti Skripalius Jungtinėje Karalystėje šokiruoja dėl Rusijos veiksmų.

„Šokiruoja tai, kad tos operacijos daromos Europos Sąjungos ir NATO šalių teritorijoje“, – tvirtino ji.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)