Jos teigimu, šaltų orų banga iš šiaurės sujauks pavasario orus ir teks prisiminti ne tik šiltesnius rūbus, bet ir šlapias snaiges. Naktimis sugrįš silpnai neigiamos temperatūros, tad mėgstantys sukiotis daržuose ir soduose jautresnius augalus dėl viso pikto gali apdengti.

„Šiandien Lietuvoje orai dar bus labai neblogi: vyraus pakankamai šviesus dangus, išsilaikys pavasariška šiluma. Didesnė kritulių tikimybė numatoma rytiniuose, kai kur pietrytiniuose šalies rajonuose, čia vietomis gali ir perkūnija sugriaudėti.

Pūs juntamesnis vakarų, pietvakarių krypties vėjas. Vilniuje dieną oras šils iki 14, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje iki 15 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 10 laipsnių šilumos“. – komentavo A. Lapinskaitė.

Pasak atstovės, ketvirtadienį jau pajusime didesnes permainas – plūstelės vėsa, daug kur prapliups lietus. Naktį krituliai numatomi kai kur, temperatūra žemės iki 1–5 laipsnių šilumos, vietomis bus apie nulį.

„Dienos metu daugelyje vietovių apsilankys lietaus debesys, sustiprės vakarinių krypčių vėjas, vietomis gūsiai įsismarkaus iki 15–19 metrų per sekundę. Vilniuje ir Kaune oras sušils iki 10, Panevėžyje iki 9 laipsnių. Šiauliuose bus apie 8, Klaipėdoje apie 6 laipsnius šilumos.

Penktadienį orai subjurs dar labiau: atvės stipriau, pūs smarkokas vakarinių krypčių vėjas, gūsiai vietomis stiprės iki 15–19 metrų per sekundę. Naktį kai kur, dieną daug kur numatomas lietus, gali ir šlapių snaigių pasirodyti. Vietomis galima perkūnija. Naktį temperatūra kris iki 0–4 laipsnių šilumos.“

Dienos metu, teigė A. Lapinskaitė, termometrų stulpeliai nebepasieks nė 10 laipsnių šilumos. Vilniuje ir Kaune dieną bus apie 7, Panevėžyje apie 6 laipsnius šilumos. Šiauliuose ir Klaipėdoje oras tešils iki 5 laipsnių.

„Savaitgalį vėsūs orai tęsis ir toliau, išsilaikys panaši temperatūra kaip ir penktadienį. Dangų dažnai niaukstys debesys, kurie vis atneš kritulių – vietomis mišrių. Numatomas gūsingas vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas.

Naktys bus debesuotos, tad tai turėtų apsaugoti nuo didesnio temperatūros kritimo, silpnas šaltukas pasikandžios vietomis. Bus nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos. Dienomis vyraus 4–8 laipsnių šiluma.“

Pagal dabartinius duomenis, aiškino Gismeteo.lt atstovė, pirmadienį taip pat išsilaikys apysmarkis vėjas, mišrių kritulių tikimybė. Naktį debesys gali praretėti, tad šaltis grybžtels daug kur, tik prie jūros vyraus vienas kitas laipsnis šilumos. Bus nuo 3–4 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos. Dienos metu temperatūra svyruos tarp 4–9 laipsnių šilumos.

„Per kitas paras laikysis vėsokos naktys – vyraus silpnai teigiama temperatūra, vietomis apie 0–2 laipsnius šalčio, bet dienomis oras sušils labiau, termometrų stulpeliai turėtų pasiekti 10 ir daugiau laipsnių. Tad vėsesni orai vyraus nuo šio penktadienio iki pirmadienio, antradienio, o vėliau turėtų palaipsniui šilti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)