„Pirmiausia susirinksime visą informaciją apie šį atvejį, išnagrinėsime ir tuomet pateiksime vertinimą“, - Delfi antradienį teigė TS – LKD Priežiūros komiteto pirmininkas Valdas Benkunskas.
Po Delfi publikacijos paaiškėjo, kad vienas iš tokių sportavusiųjų sporto centre karantino metu – Lazdijų rajono savivaldybės vicemeras, konservatorius Audrius Klėjus.

Įtariama, kad savivaldybės įstaigos patalpose vyko sporto treniruotės, kurios karantino metu buvo draudžiamos.

Pats vicemeras A. Klėjus ir Lazdijų sporto centro direktorius Darius Liaukevičius aiškina sportavę teisėtai ir teigia, kad tokie užsiėmimai – suaugusiųjų neformaliojo švietimo pamokos.

Lazdijų merė: atsiprašau dėl kolegos poelgio

Tuo tarpu Lazdijų rajono savivaldybės merė „valstietė“ Ausma Miškinienė sako atsiprašanti Lietuvos žmonių ir ypatingai Lazdijų rajono gyventojų „dėl nesuvokiamo ir nepateisinamo kolegos poelgio“.
„Gal ne aš turėčiau atsiprašinėti, tačiau kaip rajono vadovė - atsiprašau visų Lietuvos žmonių. Visų tų, kurie sąžiningai laikosi karantino. Labai jūsų prašau, ir toliau visi laikykimės visų saugumo reikalavimų. Aš pati asmeniškai per šiuos metus jau du kartus atbuvau po dvi savaites saviizoliacijoje, tačiau nei karto nekilo mintis ieškoti kažkokių sugudravimų. Atsiprašau, kad vieno neatsakingo politiko poelgis galėjo mesti šešėlį ant pasitikėjimo mumis visais, kaip savivaldybe. Man liūdna, man gėda ir labai apmaudu bei pikta dėl kolegos“, - sakė Lazdijų rajono merė.

Lazdijų rajono savivaldybėje „valstiečiai“ ir konservatoriai yra valdančiojoje koalicijoje savivaldybės taryboje.

A.Miškinienė teigė, kad reaguojant į paaiškėjusią informaciją, įstaigos paprašyta pateikti visą medžiagą, susijusią su vykusiais užsiėmimais, taip pat – darbo tabelius, užsiėmimų grafikus, apmokėjimus treneriams, pačių lankytojų galimus mokėjimus ir jų apskaitą Lazdijų sporto centro buhalterijoje.

Lazdijų merė teigė, kad antradienį jos pavaduotojo darbo vietoje nėra. Pats A. Klėjus Delfi teigė, kad nuo praėjusio penktadienio dėl kontakto su susirgusiuoju koronavirusu yra saviizoliacijoje.
Politikas yra ir minėto sporto klubo vienas iš vadovų bei savininkų, taip pat pirmininkauja savivaldybės tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komitetui.

Įtarimų dėl karantino pažeidimų – ir anksčiau

Tai – ne pirmas kartas, kai Lazdijų vicemeras įtariamas karantino reikalavimų nesilaikymu. Lazdijų rajono policijos komisariate šiuo metu nagrinėjamas administracinis teisės pažeidimas, kai A. Klėjus šių metų sausio 13-ąją viešoje vietoje – prie Lazdijų miesto naujametinės eglės, fotografavosi nedėvėdamas apsauginės kaukės. Politikas nuotrauką publikavo savo socialiniame tinkle Facebook.

Tuo metu viešose vietose kaukės dėvėjimas buvo privalomas. Pats A. Klėjus teigė, kad kaukę nusiėmė tik trumpam, fotografavimosi momentui. Esą tai buvo leidžiama ir viešose vietose.
Minėtas tyrimas policijoje dar nėra baigtas. Kaip Delfi antradienį teigė Lazdijų rajono policijos komisariato viršininkas Vidmantas Kondrackis, tyrimo metu buvo kreiptasi paaiškinimų į patį politiką, visuomenės sveikatos centro specialistus, taip pat remtasi teismų praktika panašiose bylose.
Pasak policijos komisariato vadovo, už karantino reikalavimų nevykdymą numatyta administracinė bauda nuo 500 iki 1500 eurų.

Klėjus: tai yra melas ir kelia pyktį

Į Delfi publikaciją antradienio popietę sureagavo ir pats Lazdijų rajono savivaldybės vicemeras A. Klėjus. Konservatorius savo Facebook paskyroje straipsnyje paviešintą informaciją pavadino melu ir teigė, kad ji kelia pyktį. Anot vicemero A. Klėjaus, sporto užsiėmimai vyko, nes vietos savivaldybės valdžia - juos leido.

„Šįryt pasirodęs straipsnis apie neva nelegalią Lazdijų Sporto centro veiklą bei rajono gyventojų sportavimą šioje įstaigoje, kelia pyktį. Tiesiog liūdna dėl tokių rašinių, kurie visiškai neatitinka realių faktų.

Lazdijų Sporto centras pagal šiuo metu galiojančius LR įstatymus vykdė neformaliojo suaugusiųjų švietimo užsiėmimus uždarose erdvėse, kai dalyvauja ne daugiau kaip 5 asmenys ir užtikrinamas 30 m2 paslaugos teikimo plotas vienam asmeniui. O šią veiklą bandyti sieti su buvusiu sporto klubas „Sakalas“ ir Lazdijų Sporto centru – tiesiog neteisinga. Sporto klubas „Sakalas“ savo veiklą šiose patalpose baigė vykdyti prieš kiek daugiau nei ketverius metus, o jo aktyvioje veikloje nedalyvauju jau daugiau nei dešimt metų.

Tik atnaujinus Lazdijų sporto centro veiklą, prieš dvejus metus, sudariau suaugusių priėmimo pagal sportinio ugdymo programą mokymosi sutartį su Lazdijų sporto centru. Nuo 2019-ų metų, kai dar nebuvo pandemijos, sportuodavau du kartus per savaitę. O kalbos apie slaptus ar nelegalius užsiėmimus - tiesiog melas.

Sporto centras veiklą atnaujino kovo 22 dieną, vadovaujantis Lazdijų raj. savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu dėl pradinio, pagrindinio, vidurinio ugdymo ir neformaliojo švietimo programų vykdymo Lazdijų raj. savivaldybės švietimo įstaigose. Sporto centras viešai skelbė, jog kviečia registruotis ir sudaryti ne daugiau nei 5 asmenų grupes, pagal nustatytus reikalavimus“, - Facebooke savo poziciją išsakė pats A. Klėjus.

Klubo „Sakalas“ prezidentas: karantino reikalavimai buvo užtikrinami

Maždaug tuo pačiu metu, kai savo poziciją Facebooke išdėstė vicemeras A. Klėjus, Delfi sulaukė ir atsakymų iš Lazdijų sporto klubo „Sakalas“ prezidento Remigijaus Paulionio.

Pažodžiui atkartojęs tą pačią informaciją, kuo remiantis esą pradėti vykdyti užsiėmimai karantino metu, kuri sutapo su vicemero A. Klėjaus Facebooke paskelbta pozicija, papildomai R. Paulionis pažymėjo apie didžiulį dėmesį saugumo reikalavimams minėtų treniruočių metu.

„Pagal galiojančius reikalavimus, kurie leido pradėti veikti Lazdijų sporto centro treniruoklių salėje, buvo užtikrinti visi reikalavimai, matuojama temperatūra kiekvienam ateinančiam, sportuodavome penkiese - kaip numatė reikalavimai, bet jei atvirai, dienos metu penkių žmonių vienu metu praktiškai nebuvo, po treniruotės buvo vykdoma 15-os minučių pertrauka ir dezinfekuojami visi treniruokliai. Po įleidimo į salę, pagrindinės durys būdavo užrakinamos, įleisdavo tik pagal sąrašą, tad viršyti leidžiamo žmonių skaičiaus tiesiog nebuvo įmanoma“, - teigė „Sakalo“ prezidentas.
Klubo vadovo teigimu, užsiėmimai sporto centre yra jo hobis, o tarp sporto centre sportuojančių bendraminčių – nemažai ir buvusių jo klubo lankytojų.

„Esu Europos kultūrizmo ir fitneso čempionato prizininkas, įvairių turnyrų prizininkas ir dalyvis, tad sportas - mano hobis. Taip, esu Lazdijų sporto klubo "Sakalas" oficialus vadovas, klubui vadovauju jau daugiau kaip dešimt metų.

Šiuo metu klubas vykdo projektinę veiklą, organizuoja varžybas, seminarus, paskaitas ir t.t. Manau, nerasti buvusių Lazdijų sporto klubo "Sakalas" lankytojų dabartinėje Lazdijų sporto centro salėje būtų daugiau nei naivu. Juk Lazdijų sporto klubas "Sakalas" gyvuoja daugiau nei 20 metu, tose patalpose taip pat iki rekonstrukcijos veikėme pagal panaudos sutartį. Juk Lazdijuose turim vieną sporto salę, tad ar buvę, ar ne - visi prijaučiantys šiam sportui ateis. O kad mini "Sakalą" - nematau nieko keisto, vadinasi ėjom teisingu keliu visus tuos metus, dar ir dabar gaunu daug žinučių iš žmonių, nuo kada dirba "Sakalas", kur kreiptis ir t.t. Visada nukreipiu į Lazdijų sporto centro administraciją“, - raštu Delfi atsiųstame komentare savo nuomonę išdėstė R. Paulionis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (199)