Kaip BNS informavo Aukščiausiojo Teismo atstovė Rimantė Kraulišė, toks sprendimas priimtas dėl nustatytų esminių Baudžiamojo proceso kodekso pažeidimų.

Pernai kovą Vilniaus apylinkės teismas K. Strupą pripažino kaltu dėl nenustatyto dydžio kyšio paėmimo iš pacientės ir skyrė jam 5 tūkst. eurų baudą. Kyšį davusiai pacientei skirta 4,5 tūkst. eurų bauda.

Tiek K. Strupas, tiek kyšio davimu kaltinta moteris šį nuosprendį apskundė ir Vilniaus apygardos teismas pernai spalį juos abu išteisino, konstatavęs, kad jiems inkriminuojama veika nebuvo įrodyta.

Teisėjų kolegijai vadovavęs Gintaras Dzedulionis tuomet teigė, kad nors tarp kaltinamųjų ir vyko bendravimas, tačiau byloje nėra duomenų, kad jie būtų susitarę dėl atlygio ar, kad pacientė tikrai būtų perdavusi kyšį.

Byloje taip pat užfiksuota, kad pacientė gydytojui perduoda voką ir popieriaus lapelį, tačiau nei voko turinys, nei popierėlis nebuvo nustatyti ir neabejotinai įrodyti.

Skundus nagrinėjusi Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija byloje iš naujo atliko įrodymų tyrimą, taip pat papildomai buvo apklaustas ir vaizdo įrašų ekspertas.

K. Strupas iš Santaros klinikų direktoriaus pareigų savo prašymu atleistas 2018 metais, kai sulaukė įtarimų didelės apimties ikiteisminiame tyrime dėl galimo piktnaudžiavimo ir stambaus masto kyšininkavimo bei papirkimo Santaros klinikose.

2019 metų gegužę tyrimas K. Strupo atžvilgiu byloje dėl piktnaudžiavimo buvo nutrauktas ir jam pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo, kurie tirti atskirame ikiteisminiame tyrime.

Tyrimas dėl piktnaudžiavimo ir stambaus masto kyšininkavimo Santaros klinikose toliau tęsiamas Vilniaus apygardos prokuratūroje.

Aukščiausiojo Teismo sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)