A. Dulkys teigė, jog tikisi, kad ką tik atvertų veiklų nereikės uždaryti.

„Labai norėtųsi, kad to nereikėtų daryti. Esame tame etape, kai turime praktiškai sudėliotą visą nacionalinę testavimo strategiją, turime daug naujų metodų, turime ne tik prasidėjusį vakcinaciją, bet iš esmės pasikeitusius grafikus ir pakankamai optimistiškas tiekimo grandines. Tai manytume, kad testavimas, vakcinacija ir visuomenės įsitraukimas mums turėtų padėti ir turėtume įveikti ir šį etapą“, – sakė A. Dulkys Lietuvos ryto televizijos laidoje „24/7“.

Jis teigė, kad vilties teikia ir vakcinas jau gavę sveikatos sektoriaus darbuotojai.

Ministras laidoje tikino, kad jei ligoninių lovos bus užpildytos, tikėtina, kad neseniai atvertos veiklos nebus uždaromos.

„Tame etape prieš keletą mėnesių valstybėje nebuvo tinkamo testavimo metodų, testų, nebuvo vakcinuotas sveikatos apsaugos sektorius ir daugybė lovų buvo atlaisvintos kitoms paslaugoms. Tai nemaloni žinia, Vilniaus regione mes vėl sugrąžinome lovas koronavirusu sergantiems ligoniams. Bet žiūrint į visą kitą Lietuvą, išskyrus Kauną, situaciją yra kur kas garesnė. Tikėkimės ir dėkime visas pastangas, kad naujais įrankiais ir galimybėmis turėtume rezultatą“, – tikino ministras A. Dulkys.

Paskutinėmis savaitėmis vis daugiau kalbama apie imuniteto pažymėjimą ar pasą. Visgi, sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys pabrėžė, jog dar per anksti apie tai kalbėti.

„Diskutuotina vieta, tose šalyse, kuriuose mes matome daugiausiai pokyčių link tokio dalyko kaip imuniteto sertifikatas ar pasas. Bet esmė tokia, kad jo veikimo laukas yra efektyvus tada, kai vakcinuota kritinė masė žmonių. Realiai tik pilna vakcinavimo schema, du skiepus turintys žmonės atitinka tą tikrąjį rizikos sumažinimą, ir persirgę asmenys. Tokių žmonių mes Lietuvoje neturime tiek daug“, – laidoje „24/7“ pabrėžė sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)