Jis teigė apie tai pranešęs penktadienį.

„Apie pasitraukimą galvojau jau kurį laiką. Pagrindinė priežastis – laiko trūkumas. Aktyvus dalyvavimas tarybų veikloje vis dėlto atima nemažai laiko. Tą laiką aš rasdavau šeimos ir tiesioginio darbo sąskaita, atėjo laikas grąžinti skolas“, – feisbuke rašė V. Zemlys Balevičius.

Pasak jo, ekspertų tarybos parodė kad Lietuvoje galima diskutuoti pateikiant mokslu pagrįstus argumentus.

„Svarbiausias jų darbo rezultatas yra pateikti dokumentai, kurių skelbimas viešai yra naujovė Lietuvoje, kuri tikiuosi ilgainiui įsitvirtins ir tai taps norma. Visi sprendimai turi turėti savo pagrindimą“, – rašė V. Zemlys-Balevičius.

Eksperto teigimu, epidemijos valdymo sprendimai yra neišvengiamas kompromisas tarp įvairių nesuderinamų prioritetų, to ką reikėtų daryti ir svarbiausia tarp to kas yra įmanoma padaryti su turimais resursais.

„Niekada nepritariau visiems LRV (Vyriausybės) sprendimams, buvo padaryta nemažai klaidų, bet nemanau kad su turimais valstybinių institucijų resursais ir kompetencijomis buvo galima padaryti reikšmingai geriau.

Per praėjusius pusę metų susipažinau su daugybe protingų ir iniciatyvių žmonių, kurių nuolatinis darbas prisidėjo prie to, kad epidemijos kaina būtų kuo mažesnė. Tai mane nuteikia optimistiškai. Kol tokie žmonės ir toliau dirbs, viskas bus gerai“, – teigė V. Zemlys-Balevičius.

Kartu jis pabrėžė, kad jos iš aktyvios tarybų veiklos pasitraukia, epidemija nepasibaigė.

„Toliau reikšiu savo nuomonę epidemijos valdymo klausimais, ne taip aktyviai kaip iki šiol, bet jau kaip eilinis Lietuvos Respublikos pilietis“, – rašė V. Zemlys-Balevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (362)