„Pasiklausius, kas yra siūloma, aiškėja, kad alaus baruose, kurie netrukus atvers duris, bus kur kas saugiau nei mokyklose, nes visuotinai pradinukai į mokyklas grąžinami nebus. Nei vienoje Europos valstybėje nėra taip atsainiai žiūrima į vaikų švietimą“, – teigia G. Paluckas.

Kaip rašoma pranešime spaudai, politiko manymu, Vyriausybės pristatytas karantino režimo laisvinimo sprendimų paketas liudija, kad valdančiųjų požiūris į švietimą „yra tragiškas“.

„Tai piktina daugybė žmonių, nes pagal tai, kas siūloma, mums sakoma, kad baruose ir kino teatruose bus saugiau nei mokyklose. Europos Sąjungos šalys, Pasaulio sveikatos organizacija nuolat kartoja, kad didžiausią žalą pandemijos metu patyrė vaikai. Būtent vaikai, nes jiems tai – prarasti mokymosi metai. Nesvarbu, kad iki mokslo metų pabaigos liko 6 savaitės – per jas vaikai gali socializuotis, bent mokytojams paaiškės, ką jie moka, ko nemoka“, – teigia G. Paluckas.

Mokykla

Vyriausybė ketvirtadienį planuoja priimti sprendimus ir švelninti karantino režimą.

Kaip skelbia Vyriausybė, ugdymas mokyklose pagal pagrindinio ugdymo ir vidurinio ugdymo programas bus vykdomas nuotoliniu būdu, išskyrus specialiosiose mokyklose ir bendrojo ugdymo mokyklų specialiosiose klasėse ugdomus mokinius pagal pradinio ir pagrindinio ugdymo, pradinio ir pagrindinio ugdymo individualizuotą, vidurinio ugdymo, socialinių įgūdžių ugdymo programas ir kai organizuojamos konsultacijos ne daugiau kaip 10 vidurinio ugdymo programos baigiamosios klasės mokiniams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (186)