Šalies vadovas su Liuksemburgo Didžiosios Hercogystės ambasadoriumi aptarė dvišalius santykius ir jų plėtojimo perspektyvas. Prezidentas padėkojo už Liuksemburgo indėlį stiprinant mūsų šalies ir Baltijos regiono saugumą, finansinę paramą NATO oro policijos misijai Baltijos šalyse ir dalyvavimą NATO priešakinėse pajėgose Lietuvoje.

Prezidentas pažymėjo puikų šalių bendradarbiavimą Europos Sąjungoje, priimant sprendimus, skirtus kovai su pandemijos suvaldymo, klimato kaitos, ekonomikos atsigavimo bei konkurencingumo užtikrinimo iššūkiais.

Su Pietų Afrikos Respublikos ambasadore aptarti geri, istoriniais ryšiais grįsti, dvišaliai santykiai ir jų plėtojimo galimybės, skatinant ekonominius ryšius ir išnaudojant bendradarbiavimo potencialą informacinių technologijų, gyvybės mokslų ir finansinių technologijų srityse.

Susitikime aptarti COVID-19 pandemijos valdymo iššūkiai ir poveikis visuomenėms bei šalių ekonomikoms.

Prezidentas pažymėjo, kad Lietuva, prisidėdama prie tarptautinės bendruomenės pastangų valdyti pandemiją Afrikoje, suteikė paramą Pietų Afrikos ligoninėms ir mobiliesiems sveikatos centrams.

Susitikime su Laoso Liaudies Demokratinės Respublikos ambasadoriumi Lietuvos vadovas pasidžiaugė, kad Laosui puikiai pavyko suvaldyti viruso plitimą - šioje šalyje registruota mažiausiai atvejų ir išvengta mirčių nuo koronaviruso.

Prezidentas pabrėžė Europos Sąjungos ir visos tarptautinės bendruomenės pastangų svarbą, siekiant, kad visi pasaulio gyventojai turėtų galimybę vakcinuotis. Prezidentas paskatino suaktyvinti ekonominius ryšius tarp šalių bei išnaudoti perspektyvas stiprinti bendradarbiavimą maisto pramonės, informacinių technologijų srityse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)