„Yra nuolatinis blaškymasis tarp prioritetinių eilių, skirtingos žinutės pasiuntimas. Pažiūrėkite, kas darosi pačioje Vilniaus savivaldybėje, kuri visą laiką mokė mūsų Vyriausybę, pasirodo, ir dabartinę moko, kaip reikia dirbti. O kas vyksta prie savivaldybės vakcinavimo centrų yra gėda: žmonės būriuojasi, laukia eilėse, nesilaikomi jokie saugūs atstumai“, – žurnalistams ketvirtadienį teigė jis.

„Chaosas, kuris yra įneštas su vakcinavimo planu ir strategijos neturėjimu, tikrai kelia abejonių“, – pridūrė buvęs premjeras.
S. Skvernelis taip pat kritiškai įvertino Vyriausybės siūlymus revakcinavimą antrąja doze „Pfizer“ vakcinos nukelti į vėlesnį laiką, taip siekiant paskiepyti pirmąja doze kuo daugiau žmonių.

„Abejonės sukeltos ir dėl politinių pasisakymų dėl vienos iš vakcinų (Pfizer – ELTA), kai sako pakeisime skiepijimo režimą, nors gamintojo anotacijoje (...) parašyta visai kitaip, koks turi skiepijimo periodiškumas ir tarpas“, – pridūrė S. Skvernelis.
Buvęs premjeras stebėjosi ir dėl gydymo įstaigose pradedančių trūkti apsaugos priemonių.

„Testavimo apimtys irgi, nors dabar auga, buvo labai nukritusios, nežinome priežasčių. Iš ligoninių girdime – sunku net patikėti – kad vėl ima trūkti apsaugos priemonių, sveikatos rezervas tuščias. Mes pripirkome tiek, kad ilgam turėjo užtekti“, – tikino jis.
S. Skvernelis taip pat akcentavo, kad dabartinė Vyriausybė linkusi nepelnytai prisiimti laurus dėl buvusių valdančiųjų sprendimų įsigyjant vakcinas.

„Galiausiai dėl vakcinų komunikuojama: žiūrėkite, kaip mes protingai padarėme, diversifikavome rizikas ir pasirinkome gamintojus. Tai mes (buvusioji Vyriausybė – ELTA) pasirinkome tuos gamintojus, tada savo riziką prisiėmėme priimdami gerokai didesnį kiekį vakcinų nei reikės šaliai, ko gero, 5 kartus paskiepyti ir tikrai nepadarėme kaip kitos valstybės, kurios pasirinko (vakcinavimo strategiją – ELTA) konkrečius gamintojus ir dabar turi didelę problemą“, – sakė jis.

Negana to, opozicijos lyderis pabrėžė, kad vėluoja valdančiųjų sprendimai dėl tam tikrų karantino apribotų veiklų atvėrimo.

„Vėluojantys sprendimai irgi kartais yra diskredituojantys. Kai buvo pirmasis šiltas savaitgalis, tikrai visi suprantame, kad buvo gerokai saugiau leisti atsidaryti lauko kavinėms laikantis saugumo reikalavimų (...) nei tuos žmones suburti į aikštes ir gatves ir nekontroliuojamai tą patį daryti“, – kalbėjo jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (366)