„Pirmadienis yra ta diena, kada galėtų pradėti veikti parduotuvės prekybos centruose, kurios dar neveikė. Prieš savaitgalį galėtų pradėti veikti lauko kavinės. Ateinančią savaitę galėtų pradėti veikti sporto klubai, ir nuo gegužės 3 d. galėtų pradėti veikti ta dalis turgaviečių, kurios neveikė.

Dar priimta sprendimą dėl kultūros ar sporto renginių, bet čia jau priklausys nuo tokių renginių rengėjų, kada jie galvotų tokius renginius pradėti rengti. Nors nuostatos įsigalios nuo pirmadienio, bet nuostatos labiau priklausys nuo pačių rengėjų“, - sakė I. Šimonytė.

Kaip jau skelbta, gegužės 3 d. į mokyklas sugrįš abiturientai.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pridūrė, kad nuo balandžio 19 d. turėtų pradėti veikti kino teatrai. Sporto klubai turėtų pradėti veikti balandžio 26 dieną.

Vyriausybės vadovė patikslino, kad trečiadienį sutarta dėl sprendimų, kurie nesiejami su galimybių pasu.

„Sprendimus Vyriausybė priims rytoj. Galimybių pasas būtų siejamas su tolesniais atlaisvinimais“, - sakė I. Šimonytė.

Premjerė patikslino, kad visi pakeitimai neįsigalios pirmadienį, nes tam yra objektyvių kliūčių. Atvėrimai numatomi etapais per dvi savaites. Tai yra susiję su galimybės testuoti tuos, kurie atveria savo veiklas.

Diskusijos koalicijoje dirbti netrukdo

Delfi užsakymu bendrovės „Spinter tyrimai“ kovo 17-23 dienomis, atliktos apklausos duomenimis, per mėnesį teigiamai ir greičiau teigiamai Vyriausybės veiklą vertinančių asmenų dalis sumažėjo 4,3 procentinio punkto – nuo 45,1 proc. vasarį iki 40,8 proc. kovą.

Premjerė Ingrida Šimonytė, paklausta, kaip vertina tokį reitingų sumažėjimą, to nepakomentavo. Vis dėlto ji teigė, kad palaikymas koalicijoje Vyriausybei yra.

„Apie įtampas ar nesutarimus, pasakysiu paprastai – diskusijų visada yra net šeimoje, ką jau kalbėti apie koaliciją. Tų diskusijų yra, buvo ir bus, bet manau, kad nėra tokių diskusijų, kurios neleistų mums dirbti. Sprendimus, kaip matote, atrandame“, – teigė ministrė pirmininkė.

Armonaitė: mūsų santykiai geri

Savo ruožtu Laisvės partijos pirmininkė, ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė sakė, kad santykiai koalicijoje yra geri.

„Žinau, kad yra įdomu žmonių santykius vertinti ir tai aptarti. Deja, negaliu nieko pikantiško pasakyti, nes mūsų santykiai yra geri, darbingi. Koalicija sudaryta iš trijų partijų, egzistuoja nuomonių įvairovė ir demokratinėje šalyje tai yra visiškai normalu“, – teigė politikė.

Pasak jos, sudėtingu laikotarpiu priimti sprendimus nėra lengva, tačiau situacija, anot A. Armonaitės, jau verčia matyti „šviesą tunelio gale“.

„Jau matome šviesą tunelio gale, nes ir vakcinacija sparčiai juda į priekį, ir štai galime kai ką jau atlaisvinti, netrukus ir galimybių pasas suteiks mums daugiau galimybių sugrįžti į laisvę. Tikiuosi, kad išvairuosime kartu šią krizę su Lietuvos žmonių pagalba ir dar nuveiksime daug svarbių darbų Lietuvai“, – kalbėjo A. Armonaitė.

Svarstė karantino atlaisvinimus

Trečiadienį Vyriausybė svarstė karantino laisvinimo strategiją iki vasaros. Atlaisvinimai numatomi daugelyje sritį. Apie bendruosius siūlymus galima plačiau skaityti čia. O apie atlaisvinimus verslui - čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)