„Kalbant su savo senjorais po tris-keturis kartus, tai jie labiau bijo skiepo nei ligos. Apie koronavirusą kažką girdėjo, kad jis kažkur toli, jų kaimuose niekas nesirgo, nemirė. Jie atideda tą procesą: ateis pavasaris, atvažiuos vaikai, anūkai iš miesto ir tada bus skiepas“, – antradienį LRT laidai „Dienos tema“ sakė Josifas Rybakas.

„Bet šiuo metu leista skiepyti įmones, turinčias daugiau kaip 100 darbuotojų. Tai mums padės išjudinti tą ledą, nes ten dirba jų vaikai, anūkai, ir jeigu jie pasiskiepys, o šią savaitę gavome net kelių įmonių paraiškas, tada procesai įgis dinamikos“, – tvirtino savivaldybės atstovas.

Šalčininkai yra viena iš savivaldybių, kur mažiausiai paskiepyta gyventojų.

Statistikos departamento duomenimis, pirmą vakcinos dozę čia gavo 2396 gyventojai iš 30 tūkst. 264, arba 7,92 procento.

Tuo metu šalies vidurkis sudaro beveik 18 procentų.

Antradienį Šalčininkuose lankėsi Vyriausybės atstovai, teirautis, kokios reikėtų pagalbos.

Pasak savivaldybės administracijos direktoriaus, sutarta, kad centrinė valdžia padės mobiliomis skiepijimo komandomis, jei kils toks poreikis.

„Nerimas yra dėl mūsų senjorų, kuriems 65 metai ir plius. Esame tas rajonas, kuris yra kaimiškasis, 70 proc. gyventojų gyvena kaime ir 5,5 tūkst. yra vyresni nei 65 metai“, – sakė J. Rybakas.

Anot jo, kaimuose žmonės mažiau mobilūs, todėl reikia vykti pas juos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)