„Kadangi mes turime įsibėgėjančią vakcinaciją, bet dar neturime galimybės vakcinuoti visų, ieškome išeičių, kaip žmonės, kurie neturi galimybės būti vakcinuoti, galėtų naudotis tam tikromis paslaugomis – ar tai būtų renginiai, ar tai būtų sporto klubai, ar tai būtų maitinimo paslaugos“, – antradienį žurnalistams sakė A. Armonaitė.

Galimybių pasas susidėtų iš trijų komponentų: vakcinacijos, imuniteto persirgus ir testo rezultato.

„Yra ruošiamasi ir europiniam imuniteto pasui – tai jo nedubliuoja, mes tiesiog Lietuvoje greičiau pasitvirtinsime savo nacionalinį, iki kol įsibėgės europinis, tačiau šie procesai bus vėliau sujungti į vieną“, – paaiškino ekonomikos ir inovacijų ministrė.

Ji taip pat pažymėjo, kad tai iš esmės būtų toks projektas, kokį praėjusį mėnesį įgyvendinti Vilniuje siūlė sostinės savivaldybė.

Aušrinė Armonaitė

„Tai yra yra projektinis EIM pasiūlymas. Yra dar daug diskusinių klausimų, į kuriuos Vyriausybė turi atsakyti savo ruožtu, mes turime gauti kitų kolegų pritarimą. Jei turėtume tokį pritarimą, galėtume kalbėti apie tas veiklas, kurios šiuo metu yra apribotos: maitinimas viduje, renginiai, didesni renginiai, sporto klubai su daugiau žmonių ir panašiai“, – pažymėjo A. Armonaitė.

Ministrės teigimu, Vyriausybei pritarus šiai idėjai, ją būtų galima įgyvendinti per kelias savaites, nes Registrų centras jau ruošiasi europiniam imuniteto pasui.

„Tačiau yra dar logistiniai klausimai, į kuriuos reikia atsakyti: kas apmokės už testą? Kaip jis bus atliekamas? – Tai yra dalykai apie kuriuos turi pasisakyti ir už sveikatos sritį atsakingos institucijos“, – teigė A. Armonaitė.

Galimybių pasas, pasak ministrės, būtų įgyvendinamas Registrų centro ir e. sveikatos pagrindu.

„Imuniteto pasas galėtų iki masinės vakcinacijos leisti mums atverti veiklas“, – pridūrė ministrė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (366)