Prie Klaipėdos miesto poliklinikos antradienio rytą nusidriekė „gyva senjorų eilė“. Vieni į eilę atsinešė sulankstomas kėdutes, kiti pasirėmė lazdomis, mat eilėje teko praleisti kiek daugiau nei valandą.

Šiandien senjorams buvo sudaryta galimybė pasiskiepyti „Pfizer“ ir „Moderna“ vakcina, o kiek anksčiau visi norintieji galėjo pasiskiepyti „Vaxzevria“ („AstraZeneca“) vakcina, tačiau tokių eilių nei vieną dieną prie skiepų nesusidarė.

Prioritetinės grupės

Šiuo metu į prioritetinių grupių sąrašą pasiskiepyti patenka 65 metų ir vyresni senjorai, švietimo įstaigų darbuotojai ir abiturientai, sporto organizacijos ir jų treneriai bei ūkio subjektai, kur yra daugiau nei 100 darbuotojų.

Nepanaudotos vakcinos pirmiausia yra siūlomos prioritetinėms grupėms, įskaitant gyvybiškai svarbias visuomenei funkcijas (pareigūnai, ugniagesiai ir pan.). Visų prioritetinių grupių skiepijimas išlieka itin svarbus ir pirmesnis.

Po to gali būti skiepijami tik tie ūkio subjektai, kur yra daugiau nei 100 darbuotojų, o prioritetas teikiamas subjektams, vykdantiems veiklą, priklausančią Ekonominės veiklos rūšių klasifikatoriaus sekcijai, kurioje nurodytose veiklose praėjusį ir (ar) einamąjį mėnesį nustatyta daugiausia COVID-19 ligos protrūkių.

Todėl tik likus vakcinos nuo prioritetinių grupių bus kviečiami vakcinuotis minėtus kriterijus atitinkantys ūkio subjektai (bus susisiekta individualiai su įmonėmis, kurios užpildys ir pateiks darbuotojų sąrašus, pakviečiant jas vakcinuotis nurodytu laiku).

Per praėjusią parą, pasak Statistikos departamento pateikiamų duomenų, Klaipėdoje buvo paskiepyti 506 asmenys. Iš viso jau yra pasiskiepije 23 284 klaipėdiečiai.

Klaipėdos savivaldybė jau yra pradėjusi pasirengimą masinei vakcinacijai. Jo pradžia planuojama birželio 1 dieną.