Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė antradienį žurnalistams patvirtino jau turinti kandidatą, jį Seimui planuoja pristatyti dar šią savaitę. Tiesa, tuomet ji pavardės neatskleidė.

„Kandidatą jau turiu ir artimiausios dienomis ketinu registruoti“, – antradienį žurnalistams Seime sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Seimas kovo pabaigoje atleido buvusį LGGRTC direktorių Adą Jakubauską. Už jo atstatydinimą slapto balsavimo metu balsavo 79 parlamentarai, 4 Seimo nariai buvo prieš, vienas biuletenis buvo sugadintas.

Diskusija dėl A. Jakubausko likimo pareigose kilo po to, kai iš darbo LGGRTC buvo atleista istorike M. Jurkutė, kuri ėmė viešai kalbėti apie centro veiklos politizavimą.

Palaikymą jai internetinėje erdvėje išreiškė kai kurie vieši asmenys, o mokslininkų bendruomenės nariai surengė palaikymo akciją, kurios metu, kaip skelbta, buvo siekta atkreipti dėmesį į žodžo ir mokslinių tyrimų laisvei kylančią grėsmę.

A. Jakubauskui savo ruožtu paramą išreiškė grupė pasipriešinimo sovietiniam okupaciniam rėžimui dalyvių. Parlamentarės R. Morkūnaitės-Mikulėnienės vadovaujama Seimo darbo grupė pasiūlė parlamente surengti balsavimą dėl A. Jakubausko tinkamumo eiti LGGRTC vadovo pareigas.

Prieš pat balsavimą prie parlamento rūmų A. Jakubausko šalininkai surengė protestą, kurio metu signalizavo sirenomis.

Netekęs pareigų A. Jakubauskas teigė, kad tęs karjerą akademiniame sektoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)