Kalbėdama apie tą penktadienį, ji neslėpė, kad buvo visai smagu ir tiesiog papuolė į gana kvailą situaciją.

„Kiek ten, iš tikrųjų, buvo žmonių, aš nežinau ir iš esmės aš tikrai nežinojau, kad vykstu į tą vakarėlį. Mes galvojome, kad vykstame į svečius pas kažką, todėl atsidūriau ten visiškai netikėtai ir tikrai nežinojau, kad būtent bus čia tas didžiausias vakarėlis karantino metu. Nežinau, ar būčiau važiavusi, ar nevažiavusi, jeigu būčiau žinojusi. Gal ir būčiau, nežinau.“

Paklausta, koks yra jausmas kažkur keliauti linksmintis, kai vis tiek policija visus stabdo ir stebi keliaujančius iš miesto į miestą, V. Martikonytė tikina, kad jau visi yra šiek tiek užsimiršę, kokia „yra baisi čia ta situacija.“

„Man atrodo visi yra šiek tiek atsipalaidavę ir pavargę. Aš ne pirma ir ne paskutinė dalyvauju kažkokiame vakarėlyje.“

Pasiteiravus, kodėl ji bėgo nuo policijos, nors paskui viską paviešino „Instagram“, atsakė, kad tai padarė tik kitą rytą.

„Kai jau buvau gavusi baudą ir jau žinojau, kad įvyko, kaip įvyko ir tikrai jau nebėra, kaip bėgti ir pabėgti. Aš dabar irgi galvoju, kodėl aš bėgau? Realiai, būtų buvę daug protingiau ateiti, pasakyti „laba diena“, paduoti dokumentą ir viskas.

Bet situacija buvo tokia, kad visi bėgo, tai bėgau ir aš, vat ir viskas, daugiau čia nieko neįvyko. (…) Tikrai jaučiausi kaip filme arba kaip grįžusi į tuos laikus, kai buvo dvylika. Bus ką prisiminti ir tiek“, – juokėsi V. Martikonytė.

Ji sako, kad iki tol visą laiką sąžiningai laikėsi karantino reikalavimų, ypač po kelionių, kai reikdavo laikytis saviizoliacijos.

„Skambino, tikrino, važiuot nevažiavo, nežiūrėjo, bet tikrai niekur nėjau ir va dabar taip išėjau. Rimtai ir su trenksmu.“

„Aš nemanau, kad padariau kažką tokio blogo. Aš nieko nenužudžiau, girta nevairavau, nieko aš nepadariau, tiesiog nuėjau į vakarėlį pasilinksminti. Realiai pašokti, todėl kur čia kriminalas?“, – retoriškai klausė V. Martikonytė.

Ji tikina, kad kai tik gaus pranešimą, iškart susimokės baudą, nors ir nejaučia padariusi kažką blogo. Taip pat neslėpė, kad ir sulaukė nemalonių žinučių, bet netrūko ir teigiamų. Kai kurie prašė ir pranešti, jeigu sužinos apie kitą vakarėlio vietą.

Primename, kad šeštadienio naktį Vilniuje vyko vakarėlis, policijos pareigūnai nustatė 89 jame dalyvavusių žmonių tapatybes, didžioji dalis jų – ERASMUS studentai.

Pasak sostinės policijos, kiek po vidurnakčio buvo gautas pranešimas, kad Kareivių gatvėje esančiame pastate vyksta vakarėlis, garsiai groja muzika, žmonės nesilaiko karantino reikalavimų. Atvykę pareigūnai pobūvių salėje rado didelę žmonių minią, nustatytos 89 dalyvių tapatybės, dauguma jų – studentų mainų programos ERASMUS dalyviai.

Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja BNS sakė, kad didžioji dalis vakarėlyje dalyvavusių asmenų – užsieniečiai. Pareigūnai taip pat nustatė įtariamą vakarėlio organizatorių ir patalpų nuomininką. Anot Vilniaus policijos atstovės, dalis vakarėlio dalyvių, pamatę policijos pareigūnus, spėjo pabėgti. Įvykio aplinkybės tikslinamos.