„Manau, kad tai yra gera mintis, nes tikslas yra pirmu skiepu kuo daugiau žmonių paskiepyti, dabar tam tikslui reikia mesti visas pajėgas“, – antradienį žurnalistams Seime sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Į klausimą, ar tai neįneš painiavos į vakcinacijos procesą, parlamento vadovė atsakė, kad „situacija yra paini, neapibrėžta“.

„Mes kasdien susiduriam su vis naujais iššūkiais ir manau, kad šioje situacijoje Vyriausybė daro viską, ką gali“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Premjerė Ingrida Šimonytė antradienį patvirtino, kad siekiant paskiepyti nuo koronaviruso kuo daugiau žmonių nors viena doze svarstoma atidėti revakcinaciją „Pfizer“ antrąja doze, darant ilgesnę pertrauką tarp skiepų.

„Vyriausybė tikrai ieško būdų, kaip per trumpesnį laiką paskiepyti kuo daugiau žmonių pirmąja doze ir tarp tų svarstymų yra ir svarstymas nukelti vakcinavimą antra doze „Pfizer“ vakcina tam, kad pirmą dozę gautų kuo daugiau žmonių“, – LRT radijui antradienį sakė I. Šimonytė.

Šiuo metu „Pfizer“ ir „Biontech“ gamintojo „Comirnaty“ vakcinos antroji dozė suleidžiama praėjus trims savaitėms po pirmojo skiepo.

Premjerė teigė, kad dėl pertraukos tarp dviejų vakcinos dozių ilginimo reikia tartis su ekspertais, tačiau kitose šalyse svarstoma, kad antroji vakcinos dozė galėtų būti skiriama po aštuonių savaičių.