]

Valstybės vadovas nuotoliniu būdu susitiks su lygių galimybių kontroliere Birute Sabatauskaite ir Žmonių su negalia teisių stebėsenos komisijos nariais.

Anot prezidento patarėjo Rido Jasiulionio, per susitikimą bus kalbama apie žmonių su negalia teisių ir gerovės problemas, COVID-19 pandemijos stabdymo priemonių poveikį šių žmonių situacijai.

Taip pat bus aptarta Jungtinių Tautų Neįgaliųjų teisių konvencijos įgyvendinimo Lietuvoje pažanga.

Šią konvenciją Lietuva ratifikavo 2010 metais. Jos tikslas – skatinti ir užtikrinti neįgaliųjų visapusišką ir lygiateisį naudojimąsi visomis žmogaus teisėmis bei pagrindinėmis laisvėmis, taip pat skatinti pagarbą šių asmenų prigimtiniam orumui. Konvencijoje įtvirtinti neįgalių asmenų lygybės prieš įstatymą, laisvės bei saugumo, asmens neliečiamumo reikalavimai, laisvo judėjimo, pilietybės ir savarankiško gyvenimo teisės, teisė į sveikatą, darbą, užimtumą ir išsilavinimą, galimybė dalyvauti politiniame bei kultūriniame gyvenime.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)