Sparčiausius skiepijimo tempus palaiko Birštonas, iki praėjusios savaitės pabaigos paskiepijęs 642 vyresnius nei 65 m. amžiaus gyventojus, tai sudarė 64,6 proc. visų šioje amžiaus grupėje esančių savivaldybės gyventojų. Trečioje vietoje tarp sparčiausiai savo senjorus vakcinuojančių savivaldybių esančiame Jurbarke paskiepyta 3285 šios amžiaus grupės žmonės iš 5708 (57,5 proc.).

Iš didžiųjų miestų senjorus (65+ amžiaus grupėje) sparčiausiai vakcinuoja Vilniaus miestas, kuriame jau paskiepyta per 50 tūkst. gyventojų (56 proc.), o antroje vietoje išlieka Kauno miestas su 33 tūkst. gyventojų (55,5proc.).

Daugiau nei pusę vyriausių gyventojų jau paskiepijo ir Šiaulių miestas, o Panevėžyje vakcinuota beveik pusė (49,85 proc.) šios amžiaus grupės gyventojų. Alytuje paskiepyta 48,78 proc., o lėčiausiai iš didžiųjų miestų savo senjorus šiuo metu skiepija Klaipėdos miesto savivaldybė, kurioje šiuo metu iš 29 417 šios amžiaus grupės gyventojų paskiepyta 45,46 proc.

Šalčininkai, Visaginas ir Vilniaus rajonas jau trečią savaitę nekeičia savo pozicijų ir yra lėčiausiai vyresniuosius skiepijančios savivaldybės. Šalčininkuose šiuo metu paskiepyta vos 849 gyventojai (16,5 proc.), o Visaginas savaitgalį pasiekė 20 proc. Tuo tarpu Vilniaus rajone paskiepyta apie trečdalį 65+ amžiaus grupės gyventojų.

Statistikos duomenys pateikiami pagal deklaracijos vietą konkrečioje savivaldybėje. Tai reiškia, kad savivaldybei skiepijant kitos savivaldybės vyresniuosius pati savivaldybė reitinge į viršų nekiltų, tačiau jei vyresnieji būtų paskiepyti kitoje savivaldybėje – vakcinacijos skaičiai būtų priskiriami savivaldybei, kurioje gyventojas deklaravo savo gyvenamąją vietą.

ELTA primena, kad per praėjusią parą pirma skiepo doze paskiepyti 1339 žmonės, antra – 42. Iš viso dviem skiepo dozėmis vakcinuoti 189 353 žmonės, panaudota 669 044 vakcinos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)