„Atvažiavau su šeima iš Vilniaus aplankyti Druskininkuose gyvenančių tėvų. Druskininkų nemačiau daugiau kaip metus, tai išėjom pasivaikščioti, vaikui žaislinę mašinėlę išsinuomojome parko takeliais pavažinėti“, – pasakojo Pramogų aikštėje kavos laukęs Edgaras.

Jam kavą ruošianti užkandžių vagonėlio darbuotoja džiaugėsi, kad pirmą kartą po karantino atsidarė šį savaitgalį.

„Suprekiavome kaip vasarą. Šeštadienį buvo pilna žmonių, dabar priešpiet dar mažiau, bet jau renkasi. Reikia dirbti, klientų netrūksta, negaliu skųstis“, – kalbėjo moteris.

Nuo Velykų pradėjęs veikti muzikinis gydyklų parko fontanas apspistas jaunų šeimų su vaikais. Nusifotografavusieji vandens čiurkšlių fone laukia, kol atsilaisvins sūpynės, kitiems labiau rūpi apžiūrėti margučių parko puošmenas.

Kurorto Vilniaus alėjoje įsikūrusios „Dviratinės“ šeimininkas Algis Baranauskas džiaugiasi porą dviračių šeštadienį išnuomojęs visai parai, nors dauguma klientų tenkinasi trumpesniais pasivažinėjimais.
„Atsidarėm anksčiau, bet tik šį savaitgalį pajutome, kad kurortas jau atsigauna. Žmonių yra, tai ir mums gerai. Sakyčiau, kad apyvarta panaši kaip prastą, lietingą vasaros dieną. Bet ir tiek jau labai gerai“, – sakė A. Baranauskas.

Prie Druskonio ežero poilsiautojai mėgaujasi išsiilgtos pavasarinės saulės spinduliais, lesina antis ir skaičiuoja pirmuosius Vijūnėlės parko narcizų žiedus. Narcizų žydėjimo šventė Druskininkuose vyks paskutinį balandžio savaitgalį, bet žiedai neketina jos laukti.

Prie Vijūnėlės tvenkinio šiaurietiško ėjimo lazdomis mojavusi kaunietė Milda prisipažino dvejojusi, kur praleisti Atvelykio savaitgalį – Druskininkuose ar Palangoje.

„Pasirinkau Druskininkus, perskaičiusi orų prognozę, ir neapsirikau. Kol visoje Lietuvoje dar žvarboka, čia jau beveik vasara. Mažiau drėgmės, šalto vėjo nuo jūros nėra, o pušynai panašūs. Taip, pramogų mažai – tik kava išsinešimui ir dviračių nuoma, bet po ilgo karantinavimosi bute man ir to pakanka“, – pasakojo poilsiautoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)