„Džiugina tokie vakcinavimo mastai, kai šalyje per vieną parą nuo koronaviruso jau dabar galime paskiepyti per 20 tūkst. žmonių. Kviečiu ir toliau pasitikėti mokslu ir skiepytis tuos, kuriems jau atėjo eilė. Ypač raginu tai padaryti vyresnius nei 65 metų asmenis, mūsų senjorus“, – Vyriausybės pranešime cituojama ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė.

Paskiepijus rizikingiausias asmenų grupes, prioriteto tvarka bus galima vakcinuoti ir kitus. Platus vakcinavimas leis visiems palaipsniui sugrįžti į įprastą gyvenimą.

„Padėkime savo artimiesiems, kaimynams ar tiems, kurie galbūt patys negali, užsiregistruoti skiepytis. Dėkoju toms savivaldybėms, kurios išbando visus įmanomus būdus, kviesdamos senjorus skiepytis, ir labai prašau pasitempti tas, kurioms sekasi prasčiau“, – paragino premjerė.

Statistikos departamento duomenimis, jau aštuonios savivaldybės vakcinavo daugiau nei pusę savo vyresniųjų gyventojų, nors dar ketvirtadienį tą buvo padariusios tik keturios savivaldybės. Vyksta pirmasis persigrupavimas tarp šešių efektyviausiai vyresniuosius gyventojus skiepijančių savivaldybių: Vilniaus miestas aplenkė Kauno rajoną. Ryškiausias tendencijas ilgo laikotarpio (paskutinių dviejų savaičių) kilimo reitinge rodė Kėdainių, Kaišiadorių ir Kretingos rajonai.

Vyriausybės spaudos tarnybos pateiktais duomenimis, šiuo metu iš viso vakcinuota pirma skiepo doze – 435 743, dviem dozėmis – 185 444 asmenys. Antros skiepo dozės laukia 250 299 asmenys. Iš viso panaudotos 621 187 vakcinos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)