„Vakar buvo apie 2,1 tūkst., tai dabar dar 300, gal ir galima sakyti, kad pajudėjo masiškesnis vakcinavimas. Visada norisi daugiau, bet yra, kaip yra. Tikimės, kad kita savaitė bus ta lūžio savaitė“, – BNS penktadienį sakė šalies policijos vadovas.

Jo teigimu, antrą vakcinos dozę kol kas yra gavę 16 policijos pareigūnų ir tarnautojų.

Iš viso šiuo metu paskiepyta 2150 pareigūnų, dirbančių kontaktinį darbą, ir 250 tarnautojų, kurie kontaktinio darbo turi mažiau, šalyje iš viso yra apie 8 tūkst. policijos pareigūnų ir tarnautojų.

Pasak generalinio komisaro, saugumo jausmas pareigūnams bus didesnis tada, kai daugiau jų bus paskiepyti antrąja vakcinos doze.

„To saugumo atsiras žymiai daugiau, kai gausime antrą skiepą, bet jis bus po kelių mėnesių, tad šiai dienai to saugumo jausmo per daug nėra“, – teigė R. Požėla.

Jis taip pat sakė, kad šiuo metu prioritetas skiepyti kontakte dirbančius pareigūnus, todėl ir pats ketina skiepytis paskutinis.

„Mūsų eilė turbūt dar negreitai ateis. Skiepo negavau ir esu pasakęs, kad kol visi norintys policininkai nepasiskiepys, tai aš paskutinis skiepysiuos. Yra svarbesnių žmonių, kurie turi vakcinuotis“, – sakė policijos vadovas.

Pareigūnų profsąjungos trečiadienį šalia Vyriausybės surengė protestą, kurio metu reikalavo nedelsiant skiepyti pareigūnus.

Policininkai yra įtraukti į prioritetų sąrašą, tačiau visuomenėje pasipiktinimą sukėlė, kad pirmiau skiepijami nuotoliniu būdu dirbantys dėstytojai ir kiti aukštųjų mokyklų darbuotojai, o ne pareigūnai, vykstantys į įvykio vietą ir tiesiogiai bendraujantys su žmonėmis.

Anksčiau nei pareigūnai taip pat paskiepyti Seimo nariai, merai.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, jai pavaldžiose įstaigose nuo pernai kovo COVID-19 buvo užsikrėtę apie 15-20 proc. žmonių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)