Pašnekovai negailėjo kritikos Vyriausybei, kuri žadėjusi leisti veikti visoms parduotuvėms netrukus šį pažadą atšaukė. Idėja įvesti imuniteto pasus taip pat vertinama dviprasmiškai, kai kam tai ilgai lauktas bilietas į laisvę, kitiems – naujų ribojimų ir priverstinio vakcinavimo apraiška.

Piktinasi informacijos trūkumu

Logistikos bendrovėje dirbantis kaunietis stebėjosi, jog šalies vyriausybė jau kuris laikas komunikuoja žinias, kurias netrukus paneigia, nesant konkretumo bei aiškumo tapo sunku planuoti darbus. Anot pašnekovo, į keblią padėtį pateko jo pavaldiniai, nes nėra aišku, kad jie galės dirbti, ar turės likti namuose, jeigu pradinukai negrįš į kontaktinį mokymąsi.

„Net nežinau, kuo dabar tikėti. Premjerė I. Šimonytė pradžioje kalba viena, žada atlaisvinimus, po kelių dienų – jau visai priešingai. Pasirodo, kad susirgimų skaičiai labai padidėjo, dėl to negalima nieko laisvinti. Bet ji tuos skaičius juk matė ir turėjo žinoti jau anksčiau. Apie sveikatos apsaugos ministrą A. Dulkį iš viso norisi patylėti, atrodo, kad žmogus pats nesigaudo apie ką kalba“, – stebėjosi kaunietis.

Logistikos srityje dirbantis vyras piktinosi, kad aiškios komunikacijos nebuvimas neleidžia sudėlioti ne tik asmeninių, bet ir darbinių planų.

„Dirbu vadovaujantį darbą, mano komandoje iš esmės jauni, mažų vaikų turintys žmonės. Ir jie net nežino, ar pirmadienį jų vaikai toliau eis į mokyklą, ar bus nuotolinis, ar dar koks nors mokymas. Man reikia skaičiuoti, kiek žmonių darbe turėsime kitą savaitę, nes nuotoliniu būdu dirbti gali ne visi. Štai tokia situacija, kai iki galo niekas nieko nežino. Žinoma, kad pikta. Juk tiek žmonių palikta nežinioje, jiems skambina tokie patys vadovai, kaip aš, klausia, domisi, o ką darbuotojai atsakyti gali?“, – piktinosi kaunietis.

Kauno Ledo rūmuose pradėjo veikti vakcinavimo centras

Karantinas „išmokė“ pensininką apsipirkti internetu

Kauno centre sutiktas pensinio amžiaus kaunietis į užsitęsusio karantino keliamus nepatogumus žvelgė filosofiškai. Jis sakė jau spėjęs prie suvaržymų priprasti, tad jam, ne itin reikliam senjorui, jie nekeliantys didesnio diskomforto. Jis tik stebėjosi, kad kylant naujų susirgimų kreivei valdžia kalba apie karantino sąlygų liberalizavimą.

„Gyvenu užmiestyje, turiu daug erdvės, gamtos, ten mažai su kuo kontaktuoju. Nebent su vienu, kitu kaimynu per pagarbų atstumą. Dukra pamokė kaip maisto internetu nusipirkti, jau įpratau naudotis, viskas ten gana paprasta. Svarbu, kad kurjeris iki mano namų atvažiuoja. Žentas pasirūpino, kad greitesnį internetą turėčiau, papildomas antenas iškėlė. Taip ir gyvenu ramų pensininko gyvenimą – kažką sumeistrauju, kartais pažvejoju, seku pasaulio naujienas, žiūriu, kas Lietuvoje vyksta. Jeigu ko reikia, arba internetu nusiperku, arba mašina iki Kauno atvažiuoju“, – sakė finansininku anksčiau dirbęs senjoras.

Nors karantino suvaržymo pašnekovo gyvenimo būdo smarkiai nepakeitė, jis sakė laukiantis kol bus galima laisviau judėti tarp valstybių.

„Žinote, pasiilgau artimųjų. Dalis jų Vokietijoje gyvena, ketino atvažiuoti ilgesniam laikui, bet planai vis pasikeičia. Ko gero tik vasaros pabaigoje bus laisviau, gal tada spės paskiepyti tiek žmonių, kad virusas neplistų. Man tik keista, kad didėjant susirgimų skaičiui valdžia vis kalba apie atlaisvinimus. Turėtų ribojimus dar griežtesnius nustatyti, per tą laiką visus masiškai vakcinuoti“, – sakė pensininkas.

Kontrolės postai Kaune

Policininko žmona pavargo gyventi nežinomybėje

„Tie ribojimai ir valdžios pažadai baigia „pribaigti“. Pati dirbu prekyboje, dabar tiek laiko be darbo, prastovoje esu, vyras – policininkas, bet jam vakcinos duoti valdžia neskuba. Jau geriau paskiepyti dėstytojus, kurie nuotoliniu būdu dirba... Štai toks mūsų valdžios požiūris į policininkus“, – kalbėjo jauna kaunietė.

Moteris pripažino nuolatos gyvenanti nežinomybėje dėl ateities, nėra tikra ar apribojimams besitęsiant jai pavyks išsaugoti darbo vietą. Kitas veiksnys – vyro profesinė veikla ir su ja susijusi rizika užsikrėsti koronavirusu.

„Jis nesėdi kabinete, reaguoja į iškvietimus, važiuoja pas besimušančius girtuoklius, į visokias landynes. Na ir kas, kad turi kaukę ir pirštines, bet ar tai labai didelė apsauga? Jau pavargau nuo nerimo, labai norėčiau, kad viskas kuo greičiau pasibaigtų. Bent jau paskiepytų, nes taip, kaip buvo anksčiau, ko gero nebebus“, – sakė moteris.

Pašnekovė atkreipė dėmesį, kad neseniai paskelbtas šalies Vyriausybės siūlymas vakcinuoti įmonių, kuriose dirba per 100 darbuotojų, diskriminuoja smulkųjį verslą.

„Aš pati dirbu nedidelėje įmonėje, pas mus gal tik 12 žmonių. Tai kuo mes esame blogesni už dideles bendroves? Mokesčius juk visi moka. Mes irgi žmonės, nenorime susirgti, laukiame skiepų, tai kodėl pirmenybė teikiama stambiam verslui?“, – stebėjosi laikinai nedirbanti prekybininkė.

Draudimuose pasigenda logikos

Sutikta vidutinio amžiaus kauniečių pora neslėpė – karantinas ir su juo susiję ribojimai kaip reikiant įkyrėjo. O labiausiai nerimaujama, nes nežinia, kiek visa tai dar tęsis.

„Žadėjo leisti parduotuvėms dirbti, žmonės pasiruošė, o paskui – vėl neleidžia. Jeigu didžiosios maisto prekių parduotuvės veikia, ten daugybė žmonių vaikšto, kodėl negali šalia veikti rūbų ar batų parduotuvės? Ten tikrai nebus daugiau žmonių. Tiesiog trūksta logikos ir viskas“, – stebėjosi kauniečiai.

Jie minėjo susidūrę su kasdiene problema, tiesiog reikėjo nusipirkti rūbų, o karantino metu tai padaryti pasirodė gana keblu. Sutuoktiniai pripažino – abejotinos kokybės apdarus pirkę tiesiog turguje, nors anksčiau niekada ten rūbų neieškodavę.

Paklausus, ko tikisi iš valdžios, pašnekovai minėjo laukiantys konkrečių, aiškių žinių, nes dabartinė situacija jiems pabodo.

„Anksčiau visi, kas netingėjo keikė A. Verygą, o jis bent jau žmonėms viską pasakodavo. Kiekvieną dieną kalbėdavo. Dabartinis ministras, jeigu kažką ir pasako, tai neaišku, tikėti tuo, ar ne. Draugai turi kavinę, tai nežino, nei kada, nei kaip jiems leis dirbti. Ir ar iš viso leis. O vasara artėja, laikas darbuotojus samdyti, ar bus iš ko algas mokėti, jeigu dirbti neleis“, – sakė sutuoktiniai.

Kauno Ledo rūmuose pradėjo veikti vakcinavimo centras

Nori pasiskiepyti ir „ištrūkti į laisvę“

„Viskas mane galutinai „užkniso“, laukiu dviejų skiepo dozių ir imuniteto paso, kad galėčiau laisvai keliauti. Nes dabar gyvename kaip gete, darbas namuose jau psichiką veikia“, – pripažino jauna kaunietė.

Informacinių sistemų testuotoja dirbanti mergina sakė, kad skiepai ir imunopasas yra vienintelė išeitis, o tai rodo ir kitų užsienio šalių pavyzdžiai. Jos teigimu, šios sistemos jau sukurtos, belieka jas pritaikyti Lietuvai.

„Noriu aplankyti draugus, važiuoti į mokymus, praplėsti akiratį. Jeigu kam nors patinka gyventi taip, kaip dabar, su visais ribojimais, tai jų reikalas – tegul nesiskiepija, negauna imunopasų ir gyvena sau. Kiekvienas turi teisę rinktis, tik tas pasirinkimas neturi trukdyti gyventi kitiems“, – sakė programinės įrangos testuotoja.

Mergina minėjo laukianti skiepo, tačiau nedrįsta prognozuoti, kada jai teks išsvajotoji vakcinos dozė. Jos vertinimu, dabartinė sistema, kai skiepijami ne tik senjorai, bet ir kitos gyventojų grupės, patenkančios į prioritetines grupes, kelia tam tikrų abejonių.

„Iš pažįstamų esu girdėjusi, kad ne vienas ir ne du jokiomis šalutinėmis ligomis nesergantys jauni žmonės jau senokai pasiskiepijo. Gal medikai, šeimos gydytojai sistemoje pažymėjo, kad jiems kažkuo serga? Pati bandžiau ne kartą registruotis skiepui, atsakymas visada tas pats, kad nesu įtraukta į sąrašus“, – kalbėjo kaunietė.

Patikros postas šalia Grigiškių

Bauginantis ateitis – prognozuoja segregaciją

Kalbinant kauniečius, teko sutikti ir kategoriškai prieš skiepus pasisakantį, naujojo koronaviruso grėsme netikintį žmogų. Jo įsitikinimu, dabar vyksta pasaulinis perkrovimas, globalistų siekis įtvirtinti savo valdžią, kurią jau netrukus turėtų perimti tarpkontinentinių korporacijų remiama pasaulinė vyriausybė.

„Atkreipkite dėmesį, kaip keičiasi mokslininkų teiginiai apie Covid-19 pavojų, Anglijoje jį norima prilyginti sezoniniam gripui. Nuo gripo nesiskiepijau, nes tie skiepai visai neveikia. Pažįstu medikų, jie taip pat nuo gripo nesiskiepija ir nesutiko, kad jiems suleistų šitų vakcinų nuo Covid-19. Tiesiog netikiu jų nauda“, – sakė viruso grėsme netikintis kaunietis.

Jis prognozavo, kad jau netrukus prasidės visuomenės dalinimas į „patikimus piliečius“ ir tuos, kurių teisės neišvengiamai bus ribojamos. Tai pašnekovas sieja su imuniteto pasų atsiradimu, naujais visuomenės narių kontrolės mechanizmais, tokiais, kaip šių pasų unikalių kodų skeneriai, kurie gali būti įrengti visuomeniniame transporte ar prekybos centruose.

„Sąmokslo teorijomis apie 5G mikroschemas tikrai netikiu. Bet nutiks taip, kad norėdamas dirbti ir kur nors toliau keliauti privalėsi būti paskiepytas. Tai jau priverstinis žmonių vakcinavimas, viso to galutinis tikslas – pakeisti pasaulio santvarką. Pamatysite, bus taip, kaip Kinijoje, paklusnūs piliečiai turės daugiau teisių, kas prieštarauja valdžiai bus persekiojami“, – svarstė pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)