Jo metu namuose metu balsuoja neįgalieji, neįgaliuosius namuose slaugantys ar juos prižiūrintys asmenys, dėl ligos laikinai nedarbingi žmonės, sulaukę 70 metų ir vyresni asmenys bei rinkėjai, esantys saviizoliacijoje dėl COVID-19 ir pateikę prašymus balsuoti namuose.

Toks balsavimas vyks ir šeštadienį.

Kaip nurodo VRK, iš 30 tūkst. 858 į šios savivaldybės rinkėjų sąrašą įrašytų asmenų 8324 turi teisę balsuoti namuose, tačiau tik 2210 išreiškė pageidavimą šia galimybe pasinaudoti ir pateikė prašymus rinkimų komisijoms.

Balsavimo namuose metu, rinkėjų prašoma dėvėti nosį ir burną dengiančias veido apsaugos priemones bei, pagal galimybes, rinkimų dokumentus pasirašyti savo asmeniniu rašikliu.

Renkant Radviliškio rajono merą-tarybos narį, trečiadienį ir ketvirtadienį vyko išankstinis balsavimas.

Per dvi išankstinio balsavimo dienas renkant Radviliškio savivaldybės merą balsavo 1110 arba 3,6 proc. rinkėjų, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenys.

Šiemet Radviliškio rinkėjai truputį aktyvesni nei prieš trejus metus – tuomet per dvi išankstinio balsavimo dienas valią pareiškė 993 arba 3,11 proc. žmonių.

Dėl šio posto varžosi septyni kandidatai.

Balsavimas rinkimų apygardose vyks sekmadienį.

Laisva Radviliškio rajono mero vieta liko, kai meras konservatorius Antanas Čepononis pernai spalį buvo išrinktas Seimo nariu.

Dėl šio posto varžosi septyni kandidatai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)