Jis nuotoliniu būdu susitiks su senjorų ir jiems talkinančių organizacijų atstovais. Bus kalbama apie pagrindines kliūtis spartesniam senjorų skiepijimuisi, BNS informavo prezidento patarėjas Ridas Jasiulionis.

Ketvirtadienį valstybės vadovas išplatino specialų kreipimąsi, ragindamas vyresnio amžiaus žmones skiepytis, nes koronavirusas jiems pavojingiausias.

„Esu įsitikinęs, kad vienintelis patikimas būdas įveikti pandemiją – masinis skiepijimas. Taip sako mokslas, taip rodo kitų valstybių patirtis. Todėl sulaukęs savo eilės nedvejodamas pasiskiepijau vakcina „AstraZeneca“. Iš savo patirties galiu pasakyti – vakcina ne tik apsaugo nuo viruso, bet ir padeda jaustis saugiau“, – teigė prezidentas.

G. Nausėda apgailestavo, kad Lietuva kol kas „smarkiai atsilieka nuo sparčiausiai senjorus skiepijančių Europos valstybių“.

Statistikos departamento duomenimis, mažiausiai vieną COVID-19 vakcinos dozę Lietuvoje yra gavę per 415,9 tūkst. žmonių. Paskiepyta 48 proc. 70–79 metų žmonių ir 42 proc. vyresnių nei 80 metų žmonių.

Lietuvoje šiuo metu skiepijami prioritetinėms grupėms pagal amžių ar ligas priklausantys žmonės bei svarbias funkcijas atliekantys darbuotojai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)