„Visų mūsų tikslas yra sustabdyti epidemiją kuo greičiau, – kad tautos, žmonija turėtų kuo mažesnius nuostolius, o Lietuvoje dedamos visos pastangos, kad tai įvyktų. Linkiu visiems sėkmės ir tuo pačiu esu dėkingas visai mūsų medikų šeimai, kuri su dideliu pasiaukojimu dirba nenuilstamai ir taip pat ačiū visiems pagalbininkams, kurie ateina jiems į pagalbą“, – ketvirtadienį, lankydamasis Rytų Europos studijų centre (RESC) žurnalistams sakė V. Adamkus.

Paklaustas, kaip jaučiasi jo žmona Alma, prezidentas atsakė, kad ji stengiasi elgtis atsargiai ir vengti užsikrėtimo.

„Truputį silpna, tokie orai irgi neprisideda. Aišku, yra labai atsargi, kiek tai liečia epidemiją, bijo kur toliau, plačiau dalyvauti, kad neužsikrėstų. Prie jos ir mano amžius – tai ypatingai svarbu“, – pažymėjo V. Adamkus.

Alma Adamkienė

Ketvirtadienį RESC buvo atidaryta V. Adamkaus vardo salė. Prezidentas teigė, kad šio centro veikla yra ypatingai svarbi.

„Aš manau, kad ne tiek vietovę turėti svarbu, svarbus įvykis, mano supratimu, visai visuomenei – būtent Lietuvių bendruomenės nusistatyme kaimynų atžvilgiu ir mūsų misijai Rytų Europoje. (...) Mūsų bendros pastangos turėtų būti koreguojamos ta linkme, kuri vestų mus suartėjimo keliu, bet ne išsiskyrimo“, – kalbėjo V. Adamkus.

Salės atidaryme dalyvavo ir premjerė Ingrida Šimonytė, Vilniaus universiteto rektorius Rimvydas Petrauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (175)