Tokia galimybė atsivėrė Vyriausybei trečiadienį pagal naujausius duomenis peržiūrėjus savivaldybių, kur gali būti nustatomos švelnesnės karantino režimo priemonės negu visoje šalyje, sąrašą.

Nuspręsta į jį įtraukti ne tik tas savivaldybes, kuriose 14 dienų COVID-19 ligos sergamumo rodiklis 100 tūkst. gyventojų yra mažiau kaip 200 atvejų, bet ir tas savivaldybes, kuriose sergamumas neviršija 300 atvejų.

Kaip pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, pagal naujus kriterijus į šį sąrašą nuo šiol patenka ir Neringos, Klaipėdos miesto, Kupiškio ir Utenos rajonų savivaldybės.

Sąraše jau buvo Alytaus, Kauno, Palangos ir Šiaulių miestų, taip pat Birštono, Druskininkų, Elektrėnų, Kalvarijos, Kazlų Rūdos, Pagėgių, Rietavo savivaldybės.

Taip pat: Akmenės, Alytaus, Anykščių, Biržų, Ignalinos, Jonavos, Joniškio, Jurbarko, Kaišiadorių, Kauno, Kelmės, Kėdainių, Klaipėdos, Kretingos, Lazdijų, Mažeikių, Molėtų, Pakruojo, Pasvalio, Plungės, Prienų, Radviliškio, Raseinių, Rokiškio, Skuodo, Šakių, Šiaulių, Šilalės, Šilutės, Tauragės, Telšių, Ukmergės, Vilkaviškio, Zarasų rajonų savivaldybės.

Šiose savivaldybėse leidžiamas pradinukų ugdymas mišriu būdu mokinių ir pedagogų netestuojant kaupinių metodu.

Kitose savivaldybėse taikomas saugaus sugrįžimo į mokyklas modelis, pradinių klasių mokinius periodiškai testuojant kaupinių metodu.

Dabar sąraše esančios savivaldybės, kuriose sergamumas yra tarp 200–300 atvejų, jei sergamumas per dvi savaites nesumažės iki mažiau nei 200 atvejų, iš jo bus išbrauktos. Tuomet jos turės pereiti prie testavimo kaupinių metodu arba nuotolinio ugdymo.

Kaip pranešė ŠMSM, praėjusią savaitę klasėse mokėsi virš 63 tūkst. pradinukų. Iš jų – beveik 7 tūkst. mokyklose, kuriose taikomas testavimas kaupiniais.

Vyriausybė taip pat trečiadienį priėmė sprendimą leisti atvirose erdvėse organizuoti treniruotes, rengti neformaliojo švietimo užsiėmimus ne didesnėmis nei dešimties žmonių grupėms.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)