Kelios dešimtys asmenų susirinko V. Kudirkos aikštėje, prie Vyriausybės pastatyti ženklai „Stop kontrolė“, taip siekiant Ministrų Kabinetui parodyti, kokį indėlį policininkai įneša kovoje su COVID-19 pandemija.
Policijos atstovų teigimu, jei Ministrų Kabinetas ir toliau laikysis panašaus požiūrio į pareigūnus, neatmetama ir streiko galimybė.

Šiuo metu galioja vakcinacijos nuo COVID-19 viruso planas, pagal kurį Vidaus reikalų ministerijos vadovaujamose įstaigose tarnaujantys pareigūnai yra paskutinėje prioritetinėje grupėje, po kurios būtų pereinama prie masinės vakcinacijos.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė praėjusią savaitę kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją (SAM) ir paragino nedelsiant paskiepyti 7,9 tūkst. pareigūnus.

Tuo tarpu sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys užsiminė, kad šią savaitę bus pradėti skiepyti dideli kolektyvai, esantys žemesnėse skiepijimo prioritetinėse grupėse. Jo teigimu, tarp anksčiau skiepijamų grupių turėtų būti ir įvairių tarnybų pareigūnai.

Visgi Lietuvos policijos profesinės sąjungos (LPPS) pirmininkės Romos Katinienės tokie ministrų pažadai neįtikino, todėl ji neatmeta galimybės ir toliau organizuoti pareigūnų protestus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)