Trečiadienį perpiet Vyriausybė rinksis į posėdį, kuriame planuojama keisti karantino taisykles. Kas bus keičiama, dar nėra aišku.

„Paskutiniu metu buvo svarstoma atverti prekybos centrus. Ilgą laiką visi girdėjote ir tam tikros akcijos vyko dėl kultūros renginių. Tačiau kokių sprendimų tikėtis, negaliu pasakyti“, – sakė Ž. Gudlevičienė.

Ji teigė, kad situacija blogėja, tai akivaizdu. Todėl gali būti, kad ministrų kabinetas apsispręs sustoti ir šiuo metu nieko nelaisvinti.

„Šiandien vėl įvestas naujas dėmuo – situacija blogėja. Nors tikėtasi buvo, kad ji nepablogės. Bet šiandienos skaičiai vėl truputį neramina. Ar tikrai bus visi suplanuoti atvėrimai įvykdyti, ar bus dar truputėlį pauzė padaryta, tikrai negaliu šiandien pasakyti. Vyriausybės pasitarimas ir posėdis vyks šiek tiek vėliau šiandien“, – Delfi laidoje sakė ministrės pirmininkės patarėja.

Ji teigė kol kas negalinti pasakyti, ar bus vėl pasukta griežtesnių ribojimų keliu.

„Tikrai negaliu jums pasakyti, nes už geros valandos prasidės posėdis, svarstymai“, – sakė Ž. Gudlevičienė.

Pandemijos pagreitis Lietuvoje yra teigiamas nuo kovo 12 dienos: jau beveik mėnesį nebuvo nė vienos dienos, kad savaitės atvejų skaičius mažėtų, keitėsi tik greitėjimo tempas.

Kaip rodo Vyriausybės parengta COVID-19 situacijos apžvalga, remiantis antradienio duomenimis, daugiau kaip pusėje savivaldybių auga arba atvejų skaičius, arba teigiamų tyrimų procentas, tad pusė Lietuvos yra eksponentinio augimo fazėje.

Nuo praėjusio penktadienio kasdien fiksuojamas atvejų augimas, palyginti su praėjusios savaitės ta pačia diena, išskyrus pirmadienį, ir išlikus tokiam augimo tempui balandžio pabaigoje bus pasiektas 2 tūkst. atvejų per dieną skaičius.

Vilniaus apskrityje užfiksuojama trigubai daugiau naujų atvejų ir ligoninėse guli beveik du kartus daugiau asmenų nei prieš pusantro mėnesio, o Kauno apskrityje ligoninių užimtumas per praeitą savaitę išaugo trečdaliu.

Apžvalgoje pažymima, kad antradienį šalyje užregistruota daugiau nei tūkstantis naujų atvejų (1116); o lapkritį atvejų skaičius nuo 1 iki 2 tūkst. per dieną išaugo per tris savaites.

Per tiek laiko Lietuvą turėtų pasiekti apie 375 tūkst. dozių vakcinos, o šiuo metu nepaskiepytų vyresnių kaip 65 metų amžiaus grupės žmonių yra 295 tūkst., tad balandis bus kritinis mėnuo paskiepyti šią amžiaus grupę, skelbiama apžvalgoje.

Anot jos, sveikatos priežiūros sektoriaus patirtis rodo, kad paskiepytas sektorius tampa iš esmės atsparus, kalbant apie atvejų augimą, – iki sausio vidurio pirmavęs pagal naujų atvejų skaičių, dabar šis sektorius jų nustato keturis kartus mažiau nei gamybos ar prekybos sektoriai.

Mirčių, susijusių su COVID-19, skaičius Lietuvoje toliau mažėja ir šiuo metu siekia vidutiniškai 16 mirčių per dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (844)